sv:Om CUPRA:Racing:CUPRAxExtreme-E competition SE/SV

CUPRA Sweden - PWR

Framtidens racing är elektrisk och i år skriver vår mångåriga partner PWR Racing historia när de tillsammans med oss på CUPRA och Skellefteå Kraft ställer tre stycken 100% elektriska CUPRA Born-tävlingsbilar på startlinjen i årets STCC-säsong. STCC blir därmed det första elektriska nationella touring car-mästerskapet i världen! En stor och viktig förändring, inte bara för Teamet men för motorsporten totalt där bilarna kommer ställa höga krav på förarna samtidigt som formatet ökar underhållningsvärdet för publiken. Häng med när CUPRA Sweden PWR-teamet siktar på ännu en fantastisk racingsäsong!

Regerande förarmästaren Robert Dahlgren, för övrigt den mest segerrike föraren någonsin i STCC, kommer att leda CUPRA Sweden PWR-teamet in i den nya elektriska eran. Han kommer köra tillsammans med de unga och lovande talangerna Axel Bengtsson och Anton Marklund. 

Årets STCC-säsong drar igång helgen 8-9 juni med ett efterlängtat cityrace, mitt i centrala Göteborg, då även ett nytt racingkoncept, Head-to-Head, introduceras. Banan blir ca. 625 meter lång och byggs upp mittemellan Ullevi och Scandinavium. 

Teamets tre helt nya CUPRA Born är alltså ombyggda, elektriska tävlingsbilar med hela 550 hästkrafter som gör 0-100 på under tre sekunder – de mest kraftfulla STCC-bilarna i mästerskapets historia.

Mer information och biljetter till årets spännande säsong hittar du här. Följ oss och CUPRA Sweden PWR-teamets framfart på vår Instagram 

 

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

 

Robert Dahlgren 

Födelseår:
1979

Hemort:
Skellefteå

Tävlingsbil:
CUPRA Born

Axel Bengtsson

Födelseår:
2000

Hemort:
Stockholm

Tävlingsbil:
CUPRA Born

Anton Marklund

Födelseår:
1992

Hemort:
Boliden

Tävlingsbil:
CUPRA Born