SE/SV

CUPRA Sweden - PWR

PWR Racing skriver historia tillsammans med CUPRA och Skellefteå Kraft i STCC 2023 när de regerande mästarna ställer tre 100% elektriska CUPRA Born-tävlingsbilar på startlinjen. STCC blir i år det första elektriska nationella touring car-mästerskapet i världen.

"Vi står framför den största och viktigaste förändringen någonsin för oss som team, för mästerskapet och för motorsporten totalt sett med elektrifieringen. Att ta klivet in i den nya eran tillsammans med CUPRA och Skellefteå Kraft för att fortsatt inspirera till en klimatsmart omställning av hela samhället är något vi är oerhört glada och stolta över", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Regerande förarmästaren Robert Dahlgren, den mest segerrike föraren någonsin i STCC, kommer att leda teamet in i den nya elektriska eran.

Skellefteå-sonen har hittills säkrat fyra STCC-titlar med PWR Racing säsongerna 2017, 2019, 2021 och 2022 med sammanlagt 52 segrar.

"Jag känner mig sjukt inspirerad av att få fortsatt förtroende från PWR Racing som jag trivs mycket bra med. Av de 17 STCC-säsonger jag kört är 2023 definitivt den jag ser fram emot mest. Jag har kört genom tre olika reglementen i STCC och det elektriska som införs i år är tveklöst det mest spännande. Bilarna kommer ställa oerhört höga krav på oss som förare samtidigt som det ger publiken mer underhållning. Som alltid i STCC är konkurrensen stenhård och det är svårt att sia om förväntningar på resultat, men jag kör aldrig för något annat än seger",säger Robert Dahlgren.

Teamets tre helt nya CUPRA Born är under konstruktion inför STCC-säsongen 2023, elektriska tävlingsbilar som har 550 hästkrafter och gör 0-100 på under tre sekunder – de mest kraftfulla STCC-bilarna i mästerskapets historia.

Storsatsningen är en del av ett förlängt, förstärkt och flerårigt samarbete mellan PWR Racing och CUPRA Sverige.

"Det fanns ingen tvekan hos oss på CUPRA Sverige kring att förlänga vårt framgångsrika samarbete med PWR Racing, speciellt när vi går in i en helt ny elektrifierad era där PWR Racing och STCC blir världsledande vad gäller klimatsmart motorsport. Vår helelektriska CUPRA Born med sportig design och en sann elektrifierad körupplevelse är en ’perfect match’ till satsningen och ser fantastisk ut i racingskrud",säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Skellefteå Kraft, som varit delaktiga i utvecklingen av den tekniska plattformen till elektriska STCC, fortsätter som huvudpartner till teamet.

"Vårt samarbete med PWR Racing är helt i linje med vårt engagemang för att ställa om och elektrifiera transportsektorn. Och då inte bara personbilar och yrkestrafik utan som här, även kunna bidra till elektrifierad racing. Vi ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med PWR Racing och en mycket spännande elektrifierad framtid både på och vid sidan av banan", säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

STCC 2023 startar 3-4 augusti i Skellefteå (framflyttat premiär) med totalt sex tävlingshelger fram till och med oktober där Grande Finale körs på Mantorp Park. Största nyheten för 2023-kalendern är Head 2 Head-tävlingen som körs mitt i Helsingborg den 26 augusti.

Teamets återstående förare kommer att avslöjas under våren.

Vad är PWR Racing?

PWR Racing Teamet grundades 2012 av Daniel Haglöf och Peter "Poker" Wallenberg med målet att bryta rådande normer inom banracing och utveckla sporten. Teamet en del av PWR Group och är baserade i Vikmanshyttan. PWR Racing är de regerande STCC-mästarna för förare, team och junior. PWR Racing representerar CUPRA Dealer Team i STCC och har totalt tagit nio titlar i mästerskapet.

Vad är CUPRA?

CUPRA är Volkswagen-koncernens nyaste bilmärke och har på kort tid blivit en stark utmanare på bilmarknaden. Märket, som har sina rötter i spanska Barcelona, lanserades 2018 och har tagit en unik position på marknaden som ett attraktivt alternativ till det traditionella premiumsegmentet. CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning och väcker uppmärksamhet med sin snygga slående design och sportiga framtoning. Tävlingsbilen i STCC 2023 är baserad på eldrivna CUPRA Born som du hittar i CUPRAs modellutbud. Personbilsversionen erbjuder flera batteristorlekar, med en räckvidd upp till 548 km, och mer kraft med e-Boost-versionen.

Vad är Skellefteå Kraft?

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter. Med en bas av vattenkraft producerar och levererar Skellefteå Kraft energi till företag och privatpersoner över hela Sverige. Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastrukturlösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi.

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Följ teamets framfart på sociala medier.
Instagram
Facebook 

Robert Dahlgren 

Födelseår:
1979

Hemort:
Skellefteå

Tävlingsbil:
CUPRA Born

Axel Bengtsson

Födelseår:
2000

Hemort:
Stockholm

Tävlingsbil:
CUPRA Born