SE/SV
CUPRA Connect – högklassigt utbud

CUPRA CONNECT (modeller med GEN 3)

Få ut maximalt av din CUPRA – med online-tjänster och integrerad uppkoppling för Ateca, Leon och Formentor (våra GEN 3-modeller).

E-HYBRID-MODELLER .

Speciella funktioner för din CUPRA Leon eller Formentor e-HYBRID. Sköt allting direkt från CUPRA CONNECT-appen.

cupra%20connect%20ehybrid%20vehicles

Fjärrstyr laddningen

Starta och avbryt laddningen, programmera in laddningstider och få detaljerad info – allt via appen. 

Fjärrstyr kupéklimatet

Sätt på eller stäng av klimatsystemets olika reglage, eller lägg in ett schema för att automatiskt aktivera luftkonditioneringen eller värmen redan före resan.

Se info om laddpunkter

Hitta laddningsstationer i närheten och få information om t.ex. effekttyper och öppettider.

MUSIK ONLINE.

cupra connect musik online streaming strömma

MUSIK ONLINE.

Länka Apple Music eller TIDAL.

Har du ett navigationssystem? Då kan du länka ditt användarkonto för Apple Music eller Tidal direkt till ditt infotainmentsystem. Låt dina favoritlåtar och personligt anpassade spellistor göra resan ännu trivsammare. (Kräver extra användning av data****).

Har du ett navigationssystem? Då kan du länka ditt användarkonto för Apple Music eller Tidal direkt till ditt infotainmentsystem. Låt dina favoritlåtar och personligt anpassade spellistor göra resan ännu trivsammare. (Kräver extra användning av data****).

SKAFFA APPEN CUPRA CONNECT.

Skaffa CUPRA CONNECT-appen för ditt iOS

Skaffa CUPRA CONNECT-appen för Android

ANSLUT DIN BIL TILL CUPRA CONNECT GEN3.

Har du en ny CUPRA Formentor, Ateca eller Leon? Registrera dig och din bil nu för att få smidig tillgång till uppkopplade CUPRA CONNECT-tjänster.

FORTSÄTT ATT NJUTA AV CUPRA CONNECT GEN3.

Har din kostnadsfria provperiod gått ut? Oroa dig inte. Att förnya din prenumeration är enkelt och snabbt gjort. Följ bara instruktionerna i den här videon och fortsätt att njuta av alla möjligheter som de uppkopplade tjänsterna med CUPRA CONNECT GEN3 ger.

CUPRA CONNECT – VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR, FAQ.


VIN (Vehicle Identification Number eller ”chassinummer”) är en kod som är unik för din CUPRA. Koden består både av siffror och bokstäver och är 17 tecken lång.

Du hittar bilens VIN i registreringsbeviset och längst ned till vänster bakom vindrutan, nära torkarna.


En S-PIN är en 4-siffrig kod som skapas för ditt CUPRA ID vid registreringen. Du behöver denna kod för att kunna låsa/låsa upp dörrarna på distans och fjärrstyra klimatanläggningen.


När du skapat ditt CUPRA ID, får du en bekräftelse via e-post där du ombeds att verifiera ditt konto.  Ibland kan det ta ett par minuter innan e-postmeddelandet med bekräftelsen når din inbox (glöm inte att också kolla bland skräpposten om du inte hittar det). Öppna detta e-mail och klicka på länken i det för att verifiera ditt konto. Länken tar dig till CUPRA-portalen, där du kan logga in med ditt CUPRA ID.

Från CUPRA-portalen kan du lägga in din bil och koppla den till ditt användarkonto. Klart! Nu kan du använda alla CUPRA CONNECT GEN3-tjänster.

Om du inte får något bekräftelsemail, kontakta CUPRA Kundtjänst så hjälper vi dig.


För att kunna använda CUPRA CONNECT GEN3, måste du knyta en bil till ditt användarkonto. Gör så här: Logga in i CUPRA CONNECT-appen eller på webbplatsen myseat.com och mata där in bilens VIN-nummer (Vehicle Identification Number = chassinummer). Detta steg behövs inte om du loggar in direkt på infotainmentsystemet med ditt CUPRA ID. (se ”11. Aktivering i bilen”)


Den kostnadsfria prövoperioden är alltid minst 12 månader, men exakt hur lång den är varierar beroende på land och utrustningsnivå. Återstående tid är kopplad till din bil och finns angiven i ditt användarkonto. När prövoperioden löpt ut, behöver du förnya prenumerationen för att kunna fortsätta att använda tjänsten.

Mer information om förnyelse samt priser hittar du här


Aktivering i bilen gör att du kan registrera din bil (medan du sitter i den) och länka den till ditt CUPRA ID så att du kan börja använda CUPRA CONNECT GEN3-tjänsterna.

En ”registreringsassistent” hjälper dig att skapa ditt CUPRA ID i bilen, att logga in och att knyta bilen till kontot och sedan lägga till den i ditt virtuella ”Garage”.

Under denna enkla registreringsprocess har du tillgång till all nödvändig juridisk information (GTC, sekretesspolicy) och kan acceptera CUPRA CONNECT-avtalet.

Aktivering i bilen är möjlig i:

CUPRA Leon och CUPRA Formentor med Media System+ och Navigationssystem+. Även för CUPRA Ateca med Navi System.


Du kan välja och byta mellan olika privatlägen via ”Service Management” och ”Control Centre” på infotainmentskärmen.


Om du blivit av med din enhet, kan du byta lösenord genom att gå in på My CUPRA-portalen från en annan enhet. Därefter krävs det nya lösenordet för att kunna använda CUPRA CONNECT-tjänster.

För ytterligare säkerhet, går det att ändra i appens inställningar så att man måste skriva in lösenordet på nytt efter 5, 10 eller 15 minuters inaktivitet på kontot.


Kontrollera först att du har den senaste versionen av appen installerad på din smartphone. Gå in på Apple App Store eller Google Play Store och se om det kommit någon ny version, och installera den i så fall.

Om du ändå inte kan logga in på ditt CUPRA CONNECT-konto, gå till CUPRA ID-portalen och försök med att använda följande för att identifiera ditt konto återställa ditt lösenord:

 • Den e-postadress du registrerade dig med
 • Ditt användarnamn
 • Ditt mobiltelefonnummer

Om problemet ändå skulle kvarstå, kontakta CUPRA Kundservice så hjälper vi dig.


Ja. Ja. Gå till ”Användare” i Infotainment-menyn i bilen och tryck där på ”Radera användare/Återställ till fabriksinställningarna". Alla dina data kommer då att raderas från bilen och från CUPRA backend. Denna process är ett krav vid ägarbyte.


Under Färddata får du en översikt över:

 • Dina körsträckor (km)
 • Körtider (timmar)
 • Bränsleförbrukning
 • Snitthastighet per resa

Du kan också se de specifika detaljerna för varje tidigare resa eller dag. Om din bil är en laddhybrid eller helt eldriven, kan du även se förbrukningen här.

Du kan nollställa eller radera dina färddata både i CUPRA CONNECT-appen.


Genom att tuta med signalhornet och blinka med varningsblinkern kan du enklare hitta var bilen står parkerad, t.ex. på en stor parkeringsplats (inom en radie på 500 m). Du kan också aktivera tutan och varningsblinkern var för sig.

Av säkerhetsskäl är det ej möjligt att aktivera denna tjänst under färd.

Tjänsten ”Tuta&blinka” fungerar endast om:

 • Din bil står parkerad
 • Motorn är avstängd
 • Motorhuven är stängd
 • Billarmet inte är aktiverat
 • Din enhet befinner sig inom en radie på 500 m. Kontrollera att den geografiska positionen i appens GPS är korrekt.

Det volymetriska larmet (tillval) aktiveras automatiskt när man låser bilen. Om bilen registrerar ett eventuellt stöldförsök, larmar den genom att pipa i upp till 30 sek. och och genom att blinka med varningsblinkern i upp till 5 min. Ett pushmeddelande i CUPRA CONNECT-appen informerar dig om händelsen. Dessutom skickas ett e-postmeddelande till dig automatiskt.

Meddelandet uppmärksammar dig på att en onormal aktivitet har upptäckts vid eller i bilen, eller att bilens lutning har ändrats. Det informerar dig också om vilken del på bilen som inbrottet (eller inbrottsförsöket) gjorts på (invändigt eller utvändigt), samt om datum och tid för det inträffade.


Med tjänsten Area Alert kan du se om din bil befinner sig inom ett visst geografiskt område som du själv ställt in. Om du t.ex. lånat ut bilen till någon annan som kört bilen in i eller ut ur ett visst område, får du ett e-post- eller push-meddelande om detta så att du kan vidta de åtgärder som kan behövas.

Du kan definiera upp till 10 områden, men endast aktivera upp till 4 varningar samtidigt. Du kan dessutom välja om meddelandet ska vara periodiskt, endast skickas en gång eller om funktionen alltid ska vara aktiverad. Tjänsten Area Alert tolererar en differens på upp till 25 meter innan den skickar ett varningsmeddelande.


Om du lånar ut bilen till någon annan, meddelar tjänsten ”Speed Alert” dig ifall din bil skulle överskrida en viss hastighet som du själv ställt in. Du kan definiera upp till 10 Speed Alerts, men endast aktivera upp till 2 varningar samtidigt. Du kan dessutom välja om meddelandet ska vara periodiskt, endast skickas en gång eller om funktionen alltid ska vara aktiverad.

Kontrollera meddelandehistoriken i CUPRA CONNECT-appen.


e-Manager används för att styra laddningsprocessen för e-HYBRID-versioner. Med e-Manager kan du starta och avbryta laddningen och även schemalägga den.

Du kan också ställa in så att din e-HYBRID laddas på tider av dygnet då elpriset är lägre (t.ex. på nätterna), och på så sätt spara pengar.

 

Du kan också använda e-Manager för att ställa in maximal laddningsström (vilket förbättrar batterianvändningen och förlänger batteriets livslängd).

Med e-Manager i appen CUPRA CONNECT kan du kontrollera följande:

 • Laddningsstatus
 • Potentiell räckvidd
 • Återstående laddning
 • Om laddningskontakten är ansluten eller ej

På e-HYBRID-modellerna av CUPRA kan du ställa in avfärdstider för bilen (via CUPRA CONNECT-appen) och reglera temperaturen i kupén redan före resan.

Din bil vaknar upp i god tid innan det är dags att köra och laddar automatiskt batteriet och/eller justerar klimatsystemet efter den tid du lagt in som avfärdstid.

Med tjänsten Avfärdstider kan du även ställa in följande:

 • Batteriets laddningsgräns
 • Maximal strömstyrka
 • Användning nattetid
 • Laddningsställen

Ja, du kan få ett push-meddelande när bilens batteri är fulladdat.


Se mer

* Fjärrventilation finns endast för Leon och Formentor med vissa motorer. Tjänsten ”Fjärrstyr parkeringsvärmaren” endast tillgänglig tillsammans med tillvalet parkeringsvärmare.

** Funktionen meddelanden från billarmet endast tillgänglig i kombination med extrautrustningen volymetriskt larm.

** Funktionerna Speed Alerts, Area Alerts och meddelanden från billarmet endast tillgänglig i kombination med tillvalet volymetriskt larm.

**** Online Media (Apple Music och TIDAL) samt internetradio kräver extra dataöverföring. Du kan endera använda din smartphone som en hotspot för bilens WiFi, eller så kan du skaffa ett mobilt bredbandsavtal för din CUPRA från vår mobilleverantör (hyperlink: https://seat.cubictelecom.com).