Electrification:Mer om Plug & Charge SE/SV

CUPRA Plug & Charge: Framtidens laddningssystem.

Vi på CUPRA har åtagit oss att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen av att äga en elbil. Därför vill vi stolt presentera CUPRA Plug & Charge, den senaste laddlösningen för din bil som gör det enklare än någonsin att hålla bilen laddad och redo att köra långa sträckor. 

CUPRA är en innovativ aktör inom området för elektrisk mobilitet, där vi strävar efter att alltid ligga i framkant. Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla våra produkter för att möta de ökande kraven på hållbarhet och miljövänlig transport. Våra tjänster tillgodoser både våra kunders behov samt främjar en bättre framtid för planeten.  

Det nya sättet att ladda din elbil

Framtidens mobilitet är elektrisk och det har vi förstått, därav vill vi att du ska få uppleva en smidig och bekväm laddning för din CUPRA elbil. Vår senaste laddlösning Plug & Charge är ett helt nytt sätt att ladda elbilen på. Laddningstjänsten är just nu endast tillgänglig för CUPRA Born som producerats från och med vecka 28 år 2022.   

Så, hur fungerar det? Det är nu väldigt enkelt, smidigt och bekvämt att ladda din bil. När du kommer till en laddningsstation som stöder CUPRA Plug & Charge kopplar du bara in bilen och laddningen startar sedan automatiskt. Din CUPRA Born kan börja ladda på mindre än en minut, du behöver inte fumla med appar, kort eller RFID-taggar för att betala - systemet känner igen din bil och godkänner laddningen på plats.

Vi är stolta över att vara en av de första biltillverkarna att introducera den här tekniken, vilket är ett bevis på vårt engagemang för innovation och vår önskan att ge våra kunder den bästa möjliga laddningsupplevelsen. Med Plug & Charge gör vi det inte bara enklare att ladda din elbil, utan vi bidrar också till tillväxten av laddningsinfrastrukturen genom att samarbeta med ledande operatörer såsom Ionity, Shell, E.ON Drive samt Iberdola.

Smartare och smidigare mobilitet

Laddningskomforten förbättras med CUPRAs Plug & Charge tack vare dess smidighet och tillgänglighet. Identifieringen sker med krypterad standard, och i slutet av varje månad får du en faktura som debiteras av tjänsten CUPRA Charging. Med vår app för laddning av elbil kan du även hitta närmaste laddningsstation och få en bra överblick på dina kostnader. 

Sömlöst

Vi har effektiviserat laddningsprocessen för att göra den så snabb, enkel och smidig som möjligt. Det är bara att koppla in bilen och ladda, på så sätt sparar du tid samtidigt som du säkerställer en smidig och trygg upplevelse varje gång du laddar din CUPRA Born.

Tryggt

Ökad säkerhet för att ge dig sinnesro när du laddar, med en säker anslutning som är unik för just din bil. Vår avancerade teknik gör att endast auktoriserade användare kan få tillgång till laddningssystemet - slipp oroa dig för obehörig åtkomst.

Transparent

Med My CUPRA-appen kan du välja din taxa i förväg och enkelt ha koll på dina utgifter. Bekräfta ditt avtal och betala sedan i lugn och ro när fakturan kommer i slutet av månaden.  

Tillgängligt

Med ett och samma abonnemang får du tillgång till en rad olika laddpunktsoperatörer i hela Europa. Vi arbetar kontinuerligt med att ansluta fler partners för att utöka tillgängligheten för Plug & Charge-kompatibla laddningsstationer ytterligare.

Använd CUPRA Plug & Charge

Det är smidigt att använda tjänsten med vår ladda elbil app. För att komma igång med din registrering följer du bara dessa steg:

  1. Börja med att ladda ner appen My CUPRA som fungerar både för iOS och Android.
  2. Öppna appen och välj taxa samt begär ett RFID-kort. 
  3. När du fått ditt RFID-kort ska du parkoppla det och lägga till chassinumret i appen. Sedan är det dags att bekräfta ditt avtal. 
  4. I appen kan du leta och filtrera efter tillgängliga laddningsstationer. Du kan söka på bland annat laddningstid och anslutningstyp.
  5. När du hittat laddstation kan du ansluta och börja ladda din CUPRA Born under en minut. Laddningen startas automatiskt när du kopplat in dig.

För att CUPRA Plug & Charge ska fungera

CUPRA Plug & Charge är nytt och framtiden, observera att det inte finns tillgängligt på alla laddningsstationer. Dock kan du hitta tjänsten på fler och fler platser eftersom laddningsnätet i hela Europa är under ständig utveckling.

Följande behövs för att kunna börja använda Plug & Charge:
• Fordonsprogramvara 3.1 eller senare
• Laddstation som stöder Plug & Charge
• Laddningstariff som stöttar Plug & Charge

My CUPRA App

Med CUPRA Charging kan du snabbt hitta konkurrenskraftiga priser på laddningsstationer runt om i landet, och ladda hos olika operatörer som Ionity, Shell och E.ON Drive. Sök efter den mest lämpade laddningsstationen utifrån ditt behov, och filtrera efter tillgänglighet, hastighet och anslutningstyp.

CUPRA Plug & Charge är en banbrytande teknik som förenklar laddningsprocessen för din elbil, och vi ser fram emot att fortsätta förnya och tänja på gränserna för vad som är möjligt.