Vårt DNA:CUPRA Experience :CUPRA x Wilson | CUPRA SE/SV

CUPRA inleder samarbete med Wilson – lanserar eget padelracket.

Helt i linje med sitt engagemang för padelsporten, presenterar CUPRA nu sitt senaste samarbete med Wilson Sporting Goods Co. Tillsammans lanserar de båda företagen en kollektion man kallar ”Capsule”, innehållande det nya padelracketen Wilson Bela CUPRA, en padelbag och en T-shirt.

Fernando Belasteguín, padellegenden som rankats nummer 1 i världen 16 år i rad och i år är rankad 3:a, kommer att spela med Wilson Bela CUPRA vid flera turneringar under årets World Padel Tour. I september kommer denna racket att finnas till försäljning i en begränsad upplaga på 1.500 exemplar.

”Lanseringen och introduktionen av Wilson Bela CUPRA för Fernando och fansen är ett bevis på vårt engagemang för att bredda padelsporten, som är den snabbast växande sporten i Europa”, säger Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations på CUPRA. ”CUPRA är det bilmärke som förekommer flitigast inom padelsporten, och vi är mycket stolta över att vara med i en så viktig tävling som padel-EM, som ju lockar de bästa lagen. Vi tror starkt på sportens internationella potential och vill hjälpa till att göra padel till en OS-sport.”

”Racketen och resten av kollektionen släpps för försäljning i början av september i år.”

”Vårt samarbete med CUPRA är en naturlig fortsättning på det som vi inlett med Fernando ”Bela” Belasteguín och ingår i vår strategi att skapa värdefulla, innovativa produkter som är riktiga game-changers och breddar sporten genom att göra det roligare att spela, men också öppnar nya möjligheter för de båda företagen att nå fler människor runt sporten”, säger Hans-Martin Reh, General Manager, Wilson Racquet Sports.

CUPRAs engagemang inom padeltennis

Det spanska bilmärket gjorde sin entré på padelbanorna 2019 då CUPRA blev Premium Sponsor för alla officiella tävlingar i World Padel Tour (WPT) och huvudsponsor för det internationella padelförbundet (IPF). Företaget utökade sitt engagemang 2020 då CUPRA Formentor blev Official Car för turneringen och visades upp vid alla tävlingar. Nyligen tecknade CUPRA ett sponsoravtal även med det spanska padelförbundet, vilket också här gör den till Official Car.

CUPRAs engagemang för sporten avspeglas i det stora antal padelspelare som ingår i CUPRA Tribe. Från och med årets säsong, har CUPRA utökat sin grupp av företagsambassadörer med Agustín Tapia, Paula Josemaría, Federico Chingotto och Juan Tello, som nu ansluter till de tidigare medlemmarna Alejandro Galán, nu världsetta, Fernando ”Bela” Belasteguín, Pablo Lima och Ariadna Sánchez. Dessutom har CUPRA inlett samarbeten med tio olika länder och sponsrar två landslag och fler än 100 padelklubbar.

Också detta visar på CUPRAs engagemang för att padel ska bli en olympisk sport. Med lanseringen av Wilson Bela CUPRA har företaget nått ända in till sportens själva hjärta – racketen.