SE/SV

Berättelsen om CUPRA x Padel.

Padel ligger CUPRA varmt om hjärtat och inkorporerar många av märkets värderingar; passion, prestanda, sportighet och modern livstil. CUPRA etablerade sin närvaro i sporten 2019 och är idag sponsor av World Padel Tour (WPT) och Internationella Padelförbundet (FIP). Det syns även på planen att CUPRA är viktig del av padelvärlden. Märket har samlat ett unikt team av ambassadörer; 7 av världens bästa padelspelare (Ariana Sánchez, Federico Chingotto, Arturo Coello, Paula Josemaría, Juan Tello, Fernando Belasteguín and Alejandro Galán).

CUPRA Formentor World padel Tours officiella bil.

Vid produktionsstarten av CUPRAs första exklusiva CUPRA modell, CUPRA Formentor, utsågs modellen till World Padel Tours officiella bil. Vid tillkännagivandet uttryckte Antonino Labate, CUPRA Director of Strategy,”Formentor är essensen av CUPRA, ett snabbt växande, ungt märke som starkt identifierar sig med padelns framgångshistoria. Vår närvaro i den här sporten gör det möjligt för oss att nå människor som delar vår passion, vilja, sportighet och en modern livsstil. Med denna nya modell siktar vi på att överträffa vårt ursprungliga mål att fördubbla försäljningen och nå nya internationella marknader. Vi vill att WPT blir en del av expansionen.”

CUPRA x Padel i Sverige

CUPRA har även ett stort engagemang i sporten på den svenska marknaden. Idag är märket officiell bilpartner med Svenska Padelförbundet och är även titelsponsor till CUPRA Swedish Padel Tour samt partner till svenska landslaget. Läs mer här

PDL United

Märket har ett nära samarbete med PDL United, ett av Sveriges ledande varumärken inom sporten, tillsammans aktiverar vi samarbetet med tävlingar och events. Ett partnerskap som engagerar våra CUPRA Partners runt om i landet.

Exklusivt padelracket

Fernando Belasteguín, padellegenden som rankats nummer 1 i världen i 16 år, har tillsammans med Wilson och CUPRA tagit fram ett exklusivt padelracket. Du hittar mer information om CUPRAs samarbete med Bela och Wilson här