new-cupra-leon-kl16 SE/SV

VARFÖR ANVÄNDA CUPRA CHARGER BY ELLI?

CUPRA Charger by Elli är en kompakt och bekväm lösning för att ladda din CUPRA hemma och ger dig också flera andra fördelar.

Ett%20par%20som%20använder%20en%20CUPRA%20CHARGER

Snabbare

Ladda batteriet snabbare. Ladda din CUPRA med upp till 11 kW via laddboxen. Ladda fullt på snabba 3 tim 40 min.*

Mer uppkopplad

Sköt bilens laddning från din smartphone med Easy Charging app by Elli – styr och kontrollera laddningen var som helt, när som helst.

Säkrare

Med integrerad läckströmsdetektering som minimerar installationskostnaderna och uppfyller strikta säkerhetsbestämmelser.

Upptäck CUPRA Chargers by Elli

SÅ LADDAR DU DIN CUPRA

Med CUPRA Charger by Elli blir det en enkel vanesak att ladda bilen hemma. Allt du behöver göra är att följa nedanstående steg.

Electric%20car%20with%20the%20CUPRA%20charger
 1. Steg 1

  Lås upp bilen och öppna laddningsluckan.

 2. Steg 2

  Koppla in sladden från din CUPRA Charger by Elli i bilen. (Sätt sladden i hushållsuttaget (om den inte redan är isatt).

 3. Steg 3

  Grönt ljus betyder att laddning pågår.

Upptäck CUPRA Plug & Charge

Tack vare vår nya laddningslösning är det nu enkelt att ladda din CUPRA Born i det offentliga nätverket.

kvinna-hoppande-cupra-Född-aurora-blå-färgladdning

Effektiviserad service

Med CUPRA Plug & Charge behöver du inte längre någon app eller något kort för att betala. När du har valt din laddningsstation kan du njuta av enkel och säker service.

Plugga bara in så får du en enda faktura med allt du behöver i slutet av varje månad.

Fördelar:

 • Få tillgång till flera laddningspunkter med ett abonnemang
 • Håll koll på utgifterna under resans gång
 • Spara tid och kraft genom att ladda
 • Njut av effektiv och säker service varje gång
Läs mer

Ladda smidigt och prisvärt med Easy Charging app

Den smarta tjänsten för dig som på ett bekvämt sätt vill ladda din elbil hemma – och i hela Europa. För närvarande har du över 400 000 laddpunkter,⁠ varav ca 11 400 i Sverige, till ditt förfogande.

Ett%20par%20som%20använder%20en%20CUPRA%20CHARGER%20allmän%20laddningspunkt

Attraktiva priser och optimal täckning

Ladda snabbt med konkurrenskraftiga priser på publika laddningsstationer runt om i Sverige. Med Easy Charging app kan du ladda hos alla stora operatörer i Sverige såsom Incharge, IONITY, E.ON, Mer, Virta och ReCharge. 

Hitta det bästa alternativet

Sök efter det mest lämpliga laddningsstället för ditt behov; filtrera efter tillgänglighet, prestanda och anslutningstyp.

En integrerad lösning

För smidig och enkel hantering är både appen och ditt kort även kompatibla med laddboxen CUPRA Charger Connect.

 

Enkel betalning i appen

Sköt alla betalningar via ett enda kort och få en enda månadsfaktura på allt.

Du hittar appen Easy Charging i Appstore och Google Play. 

Läs mer

CUPRA CHARGER by ELLI  OCH CUPRA EASY CHARGING APP

Har du frågor eller önskar hjälp som rör CUPRA CHARGER by ELLI OCH CUPRA EASY CHARGING APP? Hör av dig till oss på telefon eller mejl: 

Ring oss på vårt kostnadsfria nummer 00800-73273554

Eller mejla till: cupra-seat-support@elli.eco

FAQs

Vill du lära dig mer om Laddning

MER OM LADDNING.


CUPRA Charger är en väggmonterad laddare, som du med fördel placerar i garaget och med vilken du enkelt och säkert kan ladda din bil. Dessutom har den internetuppkoppling vilket gör att du kan styra den på distans och få laddningsstatistik till din användarportal. 

Dina fördelar med CUPRA Charger för laddning hemma::

 • 8 gånger så snabb laddning jämfört med ett vanligt hushållsuttag 
 • Förhindrar elektrisk överbelastning
 • Låser din laddningspunkt för att förhindra missbruk
 • Med CUPRA Charger Connect och Charger Pro kan du sköta laddningen direkt från din smartphone
 • CUPRA Easy charging är kompatibel både med CUPRA Charger Connect och Charger Pro

Du kan laddad din elbil både på gatan, med Easy charging, och hemma, med CUPRA charger för att ladda batteriet snabbare eller via ett vanligt hushållsuttag. 

CUPRA Charger finns i versionerna 1-fas resp. 3-fas för upp till 11 kW växelström.

CUPRA Charger Connect: Genom att ansluta till ditt internet hemma, får du också tillgång till fjärrstyrning.

CUPRA Charger Pro: Som CUPRA Charger Connect, men har dessutom en 3G-uppkoppling och en energimätare som gör att du kan mäta förbrukningen vid laddning.


Nej – alla CUPRA Chargers kan även användas för att ladda elbilar från andra tillverkare eftersom kontakten är anpassad för den europeiska marknaden.

Våra installationspartners ombesörjer också alla funktionstester och inspektioner som krävs enligt de lokala bestämmelserna. Om du skulle behöva andra tjänster, lämnar våra installationspartner dig gärna en individuell offert.


Om du skulle råka ut för något problem, kontakta oss omgående. Inom Europa når du oss på telefon till vår kundtjänst (+800-73273554) eller via e-post (cupra-seat-support@elli.eco)  Utanför Europa kontaktar du närmaste återförsäljare.  Vår kundtjänst tar hand om ditt problemet direkt eller kan sätta dig i kontakt med våra tekniker om så skulle behövas.


Hårdvaran och den inledande installationen faktureras genom vår webbshop. Kunden får ett e-mail som visar innehållet i kundvagnen. Meddelandet innehåller också en länk som kunden använder för att bekräfta ordern. Här kan kunden välja betaltyp (t.ex. kreditkort, PayPal eller SEPA) och bekräfta sin betalning.


Oroa dig inte för var du ska ladda din elbil. Appen Easy Charging ger dig tillgång till fler än 200.000 (per juli 2021) allmänna laddningsstationer runt om i Europa. Via appen kan du även styra din hemmaladdare. Du får all information du behöver i en enda app: historik och laddningssessioner, fakturor... – allt du behöver göra är att prenumerera med ditt CUPRA ID. 

Det är Elli – ett företag som ingår i Volkswagen-koncernen och sköter allt som rör laddning av elbilar – som ansvarar för appen.


Du kan ladda ner appen Easy Charging kostnadsfritt från App Store (iOS) eller Google Play (Android). För att kunna prenumerera, behöver du ange ditt CUPRA ID och bilens VIN-nummer.


Att gå med är kostnadsfritt, och sedan finns det tariffer med och utan fast månadsavgift och med olika priser per kWh. De olika tarifferna täcker in alla behov för olika användare, både om man kör mycket eller bara lite.


Nej, det finns inga speciella tariffer för laddning utomlands. Din tariff gäller på alla europeiska marknader där Elli har laddningsstationer.


Ett RFID-kort (ett radiofrekvens-ID) är ett kort som krävs för att kunna registrera sig. Du har möjlighet att beställa ett RFID-kort samtidigt som du prenumererar. 

Du behöver också det här kortet för att aktivera din uppkopplade laddbox, och på många stationer även för att starta laddningen av bilen.


Det finns f.n. två möjligheter för att starta och avsluta laddning vid allmänna laddningspunkter. Alternativ 1: Du godkänner laddningssessionen med ditt RFID-kort (genom att hålla det mot kortläsaren på laddningspunkten). Om du startar en laddning med RFID-kortet måste du även avsluta den med RFID-kortet.

Alternativ 2: Du startar laddningssessionen via appen. Välj laddningspunkt, anslut laddningskabeln och klicka på ”Start charging” (Starta laddning). Efter ett par sekunder (beroende på din uppkopplingshastighet och laddpunktoperatörens servrar) påbörjas då laddningssessionen.


Se mer

Upptäck våra chargers

*Laddningstiderna varierar beroende på följande faktorer: utomhustemperaturen, batteriets temperatur, ditt laddningssystems maximala strömstyrka och aktuella skick, batteriets skick och användningen av elektrisk utrustning i bilen under laddningsprocessen.

** Kontrollera att denna tjänst finns tillgänglig i landet du bor i.

*** Alla anslutna punkter visas i appen.