new-cupra-leon-kl16 SE/SV
CUPRA Electric performance – utbud

ELDRIFT. PÅ SANT CUPRA-MANÉR.

Vägvinnande innovationer med CUPRA-prestanda och eldriftens alla fördelar: från maximalt vridmoment till lägre utsläpp.

VÄLJ ELMOTOR

En ”e-HYBRID” (”laddhybrid”) är en bil som både har en elmotor och en bensinmotor, medan en ”elbil” drivs av en elmotor och till 100% går på elektricitet.

New%20cupra%20formentor%20e-hybrid%20charge%20plug%20in

e-HYBRID

Möjlighet till eldrift tack vare ett batteri på 10-15 kWh. Ladda hemma eller vid en laddningsstation för en räckvidd helt på el på upp till 55-60 km, eller växla över till bensindrift för en total räckvidd på mer än 245 km* tills batteriet är fulladdat igen. Få tillgång till ren eldrift på kortare resor och när du pendlar, och till den fulla räckvidden i hybridläget på längre resor.

Elmotor

Utsläppsfri och 100% eldriven. En elbil behöver inga fossila bränslen utan drivs helt av en eller flera elmotorer via ett batteri. Ladda batteriet hemma eller vid en laddningsstation – och njut av en ny era av ren, hållbar prestanda. Kör utsläppsfritt hela tiden med CUPRA:s kommande 100% eldrivna modell Born. På 8 minuter kan batteriet laddas så mycket att det räcker för att köra minst 100 km. 

FÖRDELAR

Elektriska drivlinor erbjuder lägre utsläpp, lägre kostnader, svarsvillig acceleration från stillastående och en mer förfinad körupplevelse.

Girl%20next%20to%20a%20CUPRA%20car

Låga utsläpp, eller inga alls

Självladdande hybrider gör inte bara att du spar bränsle och pengar – de har även lägre CO2-utsläpp jämfört med bilar med en konventionell motor.

Lägre driftskostnader

Hybridbilar och elbilar kostar mindre per kilometer. Få tillgång till kostnadsfria och rabatterade parkeringsplatser och lägre avgifter på avgiftsbelagda vägar.

Miljöbonus och skattelättnader

Det finns flera olika stimulansåtgärder, i form av bonusar och annat, som riktar sig till de förare som tar steget över till en eldriven bil.

Slipp tänka på miljözoner

Stick iväg vart du vill – när du vill. Nästan 300 städer runt om i Europa har inrättat miljözoner.

LADDNING

Full frihet att åka vart du vill. Upptäck de enkla laddningslösningar som står till buds och passar så bra in i din vardag.

CUPRA%20easy%20charging%20solution

Ladda enkelt – var som helst

Snabbt, bekvämt, flexibelt. Ladda batteriet hemma eller vid en laddningsstation längs vägen. 

Laddningstider

Det tar inte mer än 3 tim 40 min för att ladda batteriet fullt, vilket ger dig gott om tid att njuta av den frihet som elmobiliteten ger dig.

Laddningslösningar

Anpassningsbara för att matcha alla behov. Det finns 3 typer av laddningsinstallationer vilket innebär att det alltid finns ett alternativ som passar just dig perfekt.

CUPRA CONNECT

Få full koll på batteriets laddningsnivå och hur laddningen fortskrider – programmera in vilken temperatur du vill ha i kupén när det är dags att köra.

CUPRA%20CONNECT%20app%20from%20a%20smartphone

e-Manager: Styr laddningen

Starta eller avbryt laddningen enkelt. Få info om laddningsnivån, eller programmera in tid för nästa laddning så att det passar med dina avfärdstider eller optimera efter när det är mest prisvärt att ladda. 

 

Bekvämt i din CUPRA

- Förprogrammera bilen så att den är klar när det är dags att köra

- Hantera bilens inställningar

- Hitta laddningsstationer med navigationssystemet, komplett med info om laddningstyper och öppettider

- Anpassa bilen efter dina individuella behov

Upptäck mer

FAQs

Vill du veta mer om CUPRA Electric Performance?

Läs mer om Elbilar

*Jämfört med CUPRA Leon laddhybrid
**Subventionerna kan variera beroende på land och region
***Laddningstiderna varierar beroende på följande faktorer: utomhustemperaturen, batteriets temperatur, laddningssystemets strömstyrka och skick, batteriets skick och användningen av elektrisk utrustning i bilen under laddningsprocessen.
**** Jämfört med CUPRA Leon laddhybrid. Laddningstiderna varierar beroende på följande faktorer: utomhustemperaturen, batteriets temperatur, laddningssystemets strömstyrka och skick, batteriets skick, och användningen av elektrisk utrustning i bilen under laddningsprocessen.
***** Angivna värden i avvaktan på typgodkännande.