sv:Om CUPRA:CUPRA Experience :Primavera Sound SE/SV

CUPRA med i en av Europas största festivaler: Primavera Sound.

CUPRA och Primavera Sound firar inledningen på en ny era för att inspirera världen från Barcelona. Under de kommande tre åren gör den spanska biltillverkaren gemensam sak med arrangörerna av denna musikfestival för att utforska nya vägar att uppleva musik på. Nu har de båda företagen släppt en video som visar vilka artister som kommer att delta vid Primavera Sound 2022. En av dem är Maria Jose Llergo, och en annan bekräftad deltagare vid festivalen är CUPRA Born – märkets första helt eldrivna modell – som får sin premiär denna månad.

Maria jose llergo primavera line up

CUPRA och Primavera Sound inleder sitt samarbete vid en tidpunkt som är av stor betydelsefull för dem båda: För bilmärket handlar det om att man presenterar CUPRA Born – företagets nya modell som med sin tidsenliga prestanda och Barcelona-inspirerade design blir en vitaminkick för en ny era på elbilsmarknaden. Primavera Sound å sin sida gör comeback 2022, och det gör man med besked: festivalen får utökad kapacitet och kommer att bli det mest ambitiösa arrangemanget någonsin.

”CUPRA är ett okonventionellt utmanarmärke som med progressiva bilar och upplevelser inspirerar resten av världen från Barcelona. Primavera Sound, som blivit stadens mest framträdande festival, har global räckvidd. Samarbetet mellan CUPRA och Primavera Sound oss ger en unik möjlighet att inspirera världen tillsammans och utforska nya sätt att uppleva musik på, samtidigt som vi ökar intresset för de båda varumärkena på ett globalt plan. Men det här är bara det första steget in i musikvärlden för CUPRA – inom kort kommer vi att presentera nya projekt tillsammans med Primavera Sound”, säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA.

”Detta samarbete ger oss en unik möjlighet att inspirera världen tillsammans och till att utforska nya vägar att uppleva musik på.”

Två varumärken, en ny era

CUPRA och Primavera Sound inleder sitt samarbete med siktet inställt på nästa års upplaga av festivalen. Det länge emotsedda 20-årsjubileet har ambitionen att bli en internationell referenspunkt för stadsfestivaler och att bli det största kulturella utomhusevenemanget i södra Europa. Det treåriga samarbetsavtalet mellan CUPRA och festivalen, visar på företagets engagemang och stöd för en av musikbranschens största höjdpunkter under året.

"Det är ett privilegium för Primavera Sound att i CUPRA ha funnit en bundsförvant som på ett genuint sätt förstår såväl festivalens identitet som de ambitioner den har. Tillsammans kan vi gå denna nya, ambitiösa tillväxtfas till mötes och göra festivalen till ett riktmärke för resten av världen från vår hemstad – Barcelona”,  förklarar Alfonso Lanza, co-Director på Primavera Sound.

Efter mer än ett år utan livemusik, vill CUPRA och Primavera Sound nu skapa nya emotionella musikupplevelser för fansen. Förutom att finnas på plats på festivalen, jobbar CUPRA tillsammans med Primavera Sound också på innovativa projekt som tar musikupplevelsen till ny nivå.

Artistuppbådet för Primavera Sound Barcelona 2022 presenteras tisdagen den 25 maj – tillsammans med CUPRA Born, som gör sin världspremiär denna månad.