sv:Om CUPRA:Pressreleaser:Impulse SE/SV

IMPULSE EVENT

Nya hjältar för en ny era: vår vision och ambition fram till 2025.

Vi avslöjar våra spännande framtidsplaner med nya hjältar för en ny era. CUPRA återvänder till den plats där allt började för fyra år sedan, i Terramar, Sitges, för att presentera framtiden.

Hittills har vi levererat närmare 200 000 nya CUPRA medan vår omsättning har vuxit från 430 miljoner euro 2018 till nästan 2,2 miljarder euro 2021 - långt över alla förväntningar. Och i år har vi för avsikt att fördubbla vår försäljning, omsättning och vårt globala nätverk av CUPRA Masters och CUPRA City Garages.

2025 kommer vi att ha gått in i en ny era med tre nya elektrifierade modeller – CUPRA Terramar*, CUPRA Tavascan* och CUPRA UrbanRebel* - tillsammans med uppdateringar av dagens modeller. 

”Ikväll visar vi upp hela utbudet av nästa generation hjältar från CUPRA som ska lanseras 2025”, säger Wayne Griffiths, CEO för CUPRA. "År 2025 är vårt mål att leverera 500 000 bilar per år och driva på med vår internationella expansion till nya marknader och ta oss in i nya segment. För att få allt detta att hända är det människorna som räknas. Det är människorna som gör varumärket."

Evenemanget Unstoppable Impulse hölls i Terramar (Sitges), där internationella media, partners och CUPRA-ambassadörer som vinnaren av Ballon d'Or och FIFA Award, fotbollsspelaren Alexia Putellas deltog i evenemanget. Även representanter från Volkswagen-koncernen samt Porsche- och Piëch-familjerna deltog i evenemanget.

CUPRA:s fantastiska resa

CUPRA lanserades 2018 med ambitionen att återuppfinna den moderna sportigheten, driven av eldsjälar som ville utmana status quo.

CUPRA Ateca var den första bil som förkroppsligar vårt utmanarmärkes ambition och karaktär. En unik modell i sitt segment.

Två år senare lanserade vi "King of Leons", CUPRA Leon. Det var vår första modell med ett brett utbud av kraftfulla motorer och den första elektrifierade CUPRA-modellen, tack vare sin kraftfulla laddhybridmotor.

Därefter kom den första fristående modellen, CUPRA Formentor. Crossover-SUV:en har varit en stor succé med nästan 100 000 exemplar levererade globalt hittills och är nu vår bästsäljande modell.

Och så kom CUPRA Born. Den första 100% eldrivna bilen och den perfekta kombinationen av eldrift och prestanda. Men bilarna är bara en del av historien.

En av de viktigaste delarna i vår framgång är vår CUPRA Tribe.

”CUPRA Tribe är själva kärnan i vårt varumärke: Disruptive Attitude, Rebellious Spirit and Unconventional Mindset”, säger Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations på CUPRA. ”Idag presenterar vi den senaste medlemmen i Tribe: TV Boy: någon med en rebellisk anda som bryter gränser för att inspirera nästa generation genom sin konst.”

Nu blickar CUPRA in i framtiden med nya hjältar för en ny era.

Med projektet Future: Fast Forward har vi skapat en grupp på 62 nationella och internationella partners för att omvandla Spanien till ett europeiskt nav för eldriven mobilitet.

Och för bara några veckor sedan, tillsammans med Volkswagen Group och Future: Fast Forward-partners, presenterade vi ett projekt för att mobilisera €10 miljarder euro för att elektrifiera Spanien. Det är den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia.

- Vi vet exakt vart vi vill. Jag kan lova er att varje enskild modell vi kommer att lansera på marknaden kommer att ligga steget före på vår resa", sade Wayne Griffiths. "Vi kommer att vara trogna oss själva och autentiska – det här är CUPRA Tribes anda. Vi kommer att göra på CUPRA-sättet, precis som vi alltid har gjort. Framtiden är elektrisk. Framtiden är CUPRA."

Under Impulse-eventet gav vi också en föraning om att de kommande versionerna av den nuvarande modellserien (CUPRA Leon, CUPRA Formentor och CUPRA Born) ska förnyas fram till 2025.

CUPRA Terramar*: märkets första eldrivna SUV

Laddhybridtekniken har visat att elektrifiering är en del av CUPRA:s DNA, och utbudet av bilar som drar fördel av denna teknik har vuxit till att omfatta en stor del av vårt utbud. Men vi tar det vidare.

2024 kommer utbudet av laddhybridmodeller att innehålla ännu fler alternativ och större räckvidd.

I laget ingår CUPRA Terramar, en sport-SUV som är en hyllning till Terramar, Sitges, och kombinerar djärva proportioner med slående design. Denna emotionella, sportiga och elektrifierade SUV kommer att föra oss uppåt till den hetaste punkten i SUV-segmentet, det snabbast växande segmentet i Europa. Den kommer att tillverkas i Ungern vid Audis anläggning i Györ.

CUPRA Terramar kommer att kunna fås med ICE-versioner och en ny generation av laddhybriddrivlinor som ger en räckvidd på ca 100 km i eldriftsläget.

e-HYBRID-serien fokuserar på prestanda och modern sportighet och är en del av den större resan när vi uppfyller elektrifieringsrevolutionen.

"Det var i Terramar allt började för CUPRA. Vår nya sportiga hybrid-SUV kombinerar på ett perfekt sätt djärva proportioner med en lång, slående motorhuv, medan hajnosen betyder banbrytande motstånd och en vilja att vinna", säger Jorge Diez, designchef på CUPRA. "När vi tänker på hur föraren kommer att känna sig, erbjuder vi en unik upplevelse med den senaste tekniken, tack vare det förarorienterade interiörkonceptet. Sammantaget en 4,5 meter lång SUV med CUPRA DNA redo att skaka om ett av de mest konkurrenskraftiga segmenten."

CUPRA Tavascan*: drömmen blir verklighet

Nästa steg på resan är CUPRA Tavascan*. Bilen sammanfattar vår elektrifierade vision och kommer att förbli trogna konceptbilen 2019. Några av de designdetaljer som starkt anspelade på i 2021 års CUPRA Tavascan Extreme E Concept. CUPRA Tavascan* fångar inte bara visionen om modern elektrifiering, den globaliserar också vårt varumärke och tar CUPRA till nya marknader. Den kommer att lanseras 2024.

CUPRA UrbanRebel*: utmanande konventioner som väcker känslor

2025 kommer vi att lansera UrbanRebel* - dess eldrivna stadsbil – på marknaden. En bil som kommer att ta CUPRA långt utanför sina traditionella gränser. UrbanRebel* drivs av känslor, är designad och utvecklad för en mer rebellisk elektrisk värld.

"UrbanRebel* är mer än en bil för oss. Detta är modellen som kommer att demokratisera eldriven fri rörlighet i stan. Tillgängligt och hållbart, det här blir nästa generations inträde i vårt sortiment", sade Wayne Griffiths under Impulse-evenemanget.

En närmare titt på CUPRA UrbanRebel.

Designad för att inspirera till en mer rebellisk elektrisk värld.