SE/SV

CUPRA UrbanRebel.

Elbilen för stadstrafik som utmanar konventioner och väcker känslor.

2025 kommer vi att lansera UrbanRebel – vår elbil för stadstrafik. En bil som kommer att ta CUPRA långt utanför sina traditionella gränser. UrbanRebel drivs av känslor, är designad och utvecklad för en mer rebellisk elektrisk värld.

Den framhjulsdrivna elbilen för stadstrafik använder Volkswagen-koncernens MEB Small-plattform för att leverera en emotionell, högpresterande stadsbil.

Den 4,03 meter långa bilen är en hjälte inom hållbarhet och integrerar avancerade återvunna polymerer och biobaserade material för att tänja på gränserna för vad som är möjligt att uppnå och leverera en mer miljömedveten bil.

Genom att blanda tillverkningsmetoder med 3D-tryck och 3D-stickning med parametrisk design kan man förbättra prestanda och värdeuppfattning.

Lättviktsdesign både utvändigt och invändigt hjälper bilens elmotor på 226 hk (166 kW) och batteripaket att ge elbilen för stadstrafik en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6,9 sekunder och en räckvidd på upp till 440 km (Räckviddsversion).

CUPRA UrbanRebel, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att lanseras 2025. Tillverkningen av bilen planeras i Martorell, under förutsättning att det strategiska projektet för ekonomisk återhämtning och förändring (på spanska, PERTE) för elbilar och uppkopplade bilar (på spanska, VEC) genomförs.

- UrbanRebel är mer än bara en bil för oss. Detta är modellen som kommer att demokratisera eldriven fri rörlighet i stan. Tillgängligt och hållbart, det här är framtiden", sade Wayne Griffiths under Impulse-evenemanget.

Missade du vårt event Unstoppable Impulse i Terramar?

Här presenterade vi framtidens elektrifiering och våra spännande planer för kommande år med vårt nya produktsortiment. Läs mer här.