SE/SV
Cupra connect gen4 born

CUPRA CONNECT GEN4 FÖR BORN.

Registrera dig och få tillgång till CUPRA CONNECT Online Services med särskilda funktioner och tjänster för CUPRA Born. Utnyttja alla fördelar det innebär att köra eldrivet.

Ladda ner My CUPRA App för:

Android.

ANSLUT TILL CUPRA CONNET (GEN4 – BORN).

Att aktivera anslutningen för din nya CUPRA Born är en enkel och snabb process som kan göras på några minuter. Skapa enkelt ett CUPRA ID-konto via My CUPRA-appen, logga in och registrera ditt fordon till ditt garage och förbättra din bils anslutningsfunktioner.

CUPRA CONNECT GEN4 FAQs.


För att skapa ett användarkonto (CUPRA ID) i din My CUPRA-app, klicka på Login (Logga in) och sedan på Registration (Registrera). Ange därefter din e-postadress och skapa ett lösenord. Klicka sedan på Registration (Registrera). Du kommer nu att få ett e-postmeddelande som ber dig bekräfta registreringen. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att slutföra registreringen. Första gången du loggar in med dina användaruppgifter, kan du fylla i dina personuppgifter (förnamn, efternamn, födelsedatum osv.). 

Du kan också skapa ditt CUPRA ID i CUPRA Private Area.


CUPRA CONNECT GEN4-tjänster hör till standardutrustningen för din CUPRA Born.

  • Om din CUPRA Born är utrustad med ett Media System, så har du tillgång till CUPRA CONNECT för Media System-paketet. Detta innehåller tjänsterna i Safety & Service (Säkerhet och service) och Remote Access (Fjärråtkomst).
  • Om din CUPRA Born är utrustad med ett navigationssystem, så har du tillgång till CUPRA CONNECT PLUS för Navigationssystem-paketet. Detta innehåller tjänsterna i Safety & Service (Säkerhet och service), Remote Access (Fjärråtkomst) samt Online infotainment (Infotainment online).

Din bil kan endast kontrolleras från ditt användarkonto. Du kan endast registrera/länka ett (1) användarkonto till din bil – om du vill ändra länkad användare måste du återställa till fabriksinställningarna och gå igenom registreringsprocessen*.

*Denna process gäller endast de första CUPRA Born-bilarna som tillverkades. Kontakta din återförsäljare för mer information. 


Kontrollera då att registreringsprocessen har fullbordats på korrekt sätt samt att du har länkat ditt CUPRA ID-användarkonto till bilen, så att du på distans kan se statusen för alla tjänsterna i My CUPRA-appen. Om du inte är registrerad, kommer du ej att kunna se de CUPRA-tjänster som finns tillgängliga för dig.


I Online-läget är det möjligt att aktivera data om bilen, dess användning och geografiska position. Därför måste man vara i Online-läget innan man startar registreringen. 

I Offline-läget varken skickas eller mottas några data för online-funktioner. När du registrerat dig, kan du aktivera/inaktivera alla CONNECT-tjänster på en gång genom att välja Privat läge (Online/Offline) (Private Mode (Online/Offline)) på välkomstskärmen, Control Center (jordgloben) och under Inställningar (Settings) i Infotainmentmenyn.

*Denna process gäller endast de första CUPRA Born-bilarna som tillverkades.


Batteriladdningsfunktionen (Battery Charging) kan hanteras via e-Manager-delen i My CUPRA-appen. Tack vare e-Manager har du möjlighet att manuellt starta laddningen omedelbart för att kunna köra iväg så snabbt som möjligt med fullt batteri. Dessutom kan du ange vid vilken batterinivå du vill att bilen ska laddas.

Laddningsprocessen optimeras för att minimera energikostnaderna, bl.a. genom att ladda nattetid eller att starta och stänga av laddningen beroende på kundens behov. Laddkabeln kan kopplas loss automatiskt när laddningen är klar, om användaren programmerat in detta.

Du kan också ställa in maximal laddningsström (vilket förbättrar batterianvändningen och förlänger batteriets livslängd). Via My CUPRA-appen kan man enkelt kontrollera laddningsstatus, kvarvarande räckvidd och återstående laddningstid samt laddningskontaktens status.


Genom att registrera dig för CUPRA CONNECT kan du få detaljerade information om närbelägna laddningsstationer. Du kommer också att kunna se deras öppettider, vilken typ av laddare de har samt tillgängligheten för dessa. Det här gör det enkelt för dig att se var du kan ladda bilen när du är på resa.

*Tillgänglighet skiljer sig från land till land. 


Via My CUPRA-appen kan man förprogrammera kupétemperaturen så att den är den önskade när det är dags för avfärd. Om utomhustemperaturen är 4ºC eller lägre, har användaren dessutom möjlighet att låta denna förprogrammering omfatta värmen i framsätena.


Efter att du registrerat dig, klicka på Juridisk info så kan du läsa både villkoren och integritetspolicyn för CONNECT. Information om dataskyddet finner du även i My CUPRA-appen.


Läs mer