CUPRA brand Universe:Kommande lanseringar:CUPRA Raval SE/SV

CUPRA Raval

CUPRA Raval. En elbil som utmanar konventioner och väcker känslor.

Under bilmässan Automobile Barcelona i maj 2023 avslöjade vi att konceptbilen CUPRA UrbanRebel blir verklighet och får namnet CUPRA Raval.

Med CUPRA Raval bjuder vi in en ny generation som söker något annat: urbant, rebelliskt och 100% eldrivet. Namnet är en hyllning till stadsdelen Raval i hjärtat av Barcelona och produktionen kommer dra igång strax utanför, i Martorell, under 2025. 

CUPRA Raval är en framhjulsdriven elbil för stadstrafik som använder Volkswagen-koncernens MEB Small-plattform för att leverera en emotionell, högpresterande stadsbil. Den 4,03 meter långa bilen är en hjälte inom hållbarhet och integrerar avancerade återvunna polymerer och biobaserade material för att tänja på gränserna för vad som är möjligt att uppnå och leverera en mer miljömedveten bil.

Lättviktsdesign både utvändigt och invändigt hjälper bilens elmotor på 226 hk (166 kW) och batteripaket att ge elbilen för stadstrafik en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6,9 sekunder och en räckvidd på upp till 440 km (Räckviddsversion).

CUPRA Raval (UrbanRebel), som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att lanseras 2025. Tillverkningen av bilen planeras i Martorell, under förutsättning att det strategiska projektet för ekonomisk återhämtning och förändring (på spanska, PERTE) för elbilar och uppkopplade bilar (på spanska, VEC) genomförs.

- UrbanRebel är mer än bara en bil för oss. Detta är modellen som kommer att demokratisera eldriven fri rörlighet i stan. Tillgängligt och hållbart, det här är framtiden", sade Wayne Griffiths under Impulse-evenemanget.

Missade du vårt event Unstoppable Impulse i Terramar?

Här presenterade vi framtidens elektrifiering och våra spännande planer för kommande år med vårt nya produktsortiment. Läs mer här.