CUPRA brand Universe:Kommande lanseringar:Avtäckning av den nya elektrifierade suven: CUPRA Terramar SE/SV

Avtäckning av den nya elektrifierade suven: CUPRA Terramar

  1. CUPRA Universe
  2. Kommande lanseringar | CUPRA
  3. Avtäckning av den nya elektrifierade suven: CUPRA Terramar

Vi presenterar den nya eldrivna SUV:en: CUPRA Terramar

I Győr, Ungern, presenterade CUPRA nya CUPRA Terramar, en elektrifierad SUV för 200 anställda på Audis fabrik i Ungern, där den nya bilen kommer att tillverkas.

Wayne Griffiths, VD för CUPRA, Markus Haupt (SEAT S.A.:s vice VD för produktion och logistik), Alfons Dintner (VD för Audi Ungern), Zoltán Les (Styrelseledamot för bilproduktion för Audi Ungern) och andra representanter från Audi Ungern var närvarande. Medarbetarna på fabriken fick en närmare titt på bilen och fick en exklusiv förhandstitt på den bil som de kommer att börja tillverka 2024.

Presentation av CUPRA Terramar på Audi Hungaria

Strax innan avslöjandet talade Wayne Griffiths till intressenterna för att lyfta fram ”Vi är rebeller med en stor vision och ett okonventionellt sätt att tänka, och tillsammans kommer vi att göra stora saker”.

Griffiths beskrev CUPRA Terramar som en blandning av ”känslor, coolhet och sportighet med elektrifiering”, riktad mot den snabbt växande SUV-marknaden i Europa. Griffiths uttryckte sin entusiasm och tacksamhet för Audi Hungaria-teamet och hälsade dem varmt välkomna som en del av CUPRA-stammen och betonade deras gemensamma roll i tillverkningen av den elektrifierade SUV:en, ”som perfekt återspeglar CUPRA:s DNA”.

Alfons Dintner, VD för Audi Ungern, återspeglade Griffiths känslor genom att betrakta CUPRA Terramar som ett inspirerande tillskott till framtidens biltillverkning och uppmärksammade CUPRA:s framgångsrika resa och lovande framtidsutsikter. Han säkerställde högsta kvalitetsstandard i produktionsprocessen.

Griffiths betonade att tillverkningen av CUPRA Terramar i Győr är ”ett sätt att förlänga den starka relationen mellan SEAT S.A. och Audi”. Audi Ungern ansvarar redan för tillverkningen av motorer till Formentor VZ5, en femcylindrig variant av CUPRA:s bästsäljande modell. CUPRA Formentor, som har levererats i över 80 000 exemplar i år, tillverkas på SEAT Martorell, samma anläggning som Audi A1 kommer från.


CUPRA Terramar: En elektrifierad hjälte för en ny era

CUPRA Terramar är 4,5 meter lång och kombinerar distinkta CUPRA DNA-designelement med djärva proportioner. Den har en lång motorhuv och en hajnos som representerar CUPRA:s drivkraft och beslutsamhet att vinna.

Denna elektrifierade SUV planeras lanseras 2024 och kommer att finnas med versioner med förbränningsmotor (ICE) samt en ny generation laddhybriddrivlinor som erbjuder cirka 100 kilometers räckvidd på enbart el. Modellen är uppkallad efter Terramar i Sitges (Spanien), där CUPRA-märket påbörjade sin resa för nästan sex år sedan, och är en del av CUPRA:s elektrifieringsstrategi för 2025, tillsammans med två andra elektrifierade bilar – CUPRA Tavascan och Urban Rebel.