sv:CUPRA Formentor VZ5 Limited SE/SV

CUPRA Formentor VZ5 Limited

BEGRÄNSAD UPPLAGA

CUPRA Formentor VZ5 Special Limited Editions

CUPRA Formentor VZ5 har konstruerats exklusivt för att tänja på gränserna. Inspirerad av det spanska ordet ”Veloz” för hastighet är den utrustad med en dynamisk 5-cylindrig motor och representerar själva definitionen av modern teknik, banbrytande design och kraftfull prestanda.

För att fira CUPRA:s  6 årsjubileum och denna legendariska bil lanseras nu två nya specialutgåvor som förvandlar Formentor VZ5:s sportiga estetik, både invändigt och utvändigt. De tolkar dynamiken i vår högpresterande crossover-SUV på nytt med distinkta färger och designelement.

Endast 222 exemplar av respektive specialutgåva av Formentor VZ5 kommer att tillverkas. 

Utgåvorna identifieras med lasergraverade nummer på dörrpanelens list.

Pris från 851.900:-

HIGHLIGHTS
– Exklusiva exteriörlacker
– CUP Bucket-säten i svart läder 
– Backspegelkåpor i kolfiber

CUPRA Formentor VZ5: Enceladus Grey Edition

Enceladus Grey Edition pryds av mörkkromade CUPRA-inskriptioner och -logotyper, interiöra dekordetaljer, svarta backspegelkåpor i kolfiber och avgasrör i svart samt  20-tums lättmetallfälgar. Interiören bjuder på skålade CUP-Bucket-säten i äkta läder i svart och en instrumentpanel i svart med kontrastsömmar.

CUPRA Formentor VZ5: Century Bronze Edition  

Century Bronze Edition kombinerar framtidsorienterad design med en touch av nostalgi och har modifieringar både invändigt och utvändigt. Detta inkluderar backspegelkåpor i kolfiber med inlägg i Copper och avgasrör i Copper, 20-tums lättmetallfälgar i svart/copper, CUPRA-inskription i mörkt krom och logotyper i Copper inuti och på karossen. Skålade CUP-Bucket säten i äkta läder i svart ingår också, kompletterat med en svart instrumentpanel med kontrastsömmar.

CUPRA Formentor VZ5-motorn

CUPRA Formentor VZ5 är utrustad med den ikoniska 5-cylindriga 2,5-liters TSI-motorn som genererar 390 hk (287 kW) och 480 Nm vridmoment och är själva definitionen av maximal prestanda.

Ett testamente till CUPRA:s arv

Dessa exklusiva versioner av CUPRA Formentor VZ5 firar inte bara CUPRA:s jubileum utan även bilmodellen. De är begränsade till 222 exemplar per numrerad utgåva och är några av de mest exklusiva versionerna i CUPRAs modellutbud.