2020.0.1.0 SE/SV

CUPRA E-RACER

Världens första 100% elektriska tävlingsbil.

CUPRA siktar på att förändra motorsportens framtid genom att skapa ett nytt, renare och mer effektivt sätt att tävla. Nyckeln i ett smart användande av modern teknologi, både för bilar och digitalt. CUPRA e-Racer är det rullande beviset på att det går. Framtiden är här och banar vägen för race med bara elbilar 2019.

680 hk. Upp till 500 kW kraft i upp till 10 sekunder. Motorerna når 12.000 varv med en ratio på 1:5.6. Javisst, CUPRA e-Racer är verkligen en riktig racer.

270 km/h, från 0 till 100 på bara tre sekunder, fyra motorer, 6072 batterier som kan laddas på 40 minuter – allt sker tyst och hållbart. Och det finns mer. Elmotorn är enklare, behöver mindre underhåll och är mer effektiv. Den kinetiska energin från inbromsningar och när bilen saktar in återvinns och går tillbaka till motorn.

Det är ett nytt tävlingsbilskoncept som öppnar dörren till nya körupplevelser och ett nytt sätt att tävla. Backspeglarna har bytts mot minikameror, vilket minskar luftmotståndet. Föraren kan se vad som händer runt bilen på skärmen på instrumentbrädan och kan hantera elsystemet och påverka bilens prestanda med touchkontroll.

Hur kommer dessa funktioner att påverka körupplevelsen? Kommer publiken att följa motorsport på ett nytt sätt, genom att vara uppkopplad under hela tävlingen? Framtiden skrivs idag.