SE/SV

Laia Sanz

Racing finns i mina gener.

Vad är din passion?
Motorcyklar, bilar, alla sorters race… Jag har alltid älskat att tävla. Inte bara att vinna, utan att upptäcka vad jag kan göra när jag pushar mig själv för att uppnå saker som andra säger är omöjliga.

Jag har alltid haft anknytning till bilar. Jag minns känslan när pappa satte mig på motorhuven på hans bil när jag var två eller tre. Jag tror inte att riktig passion går att uttrycka i ord. Det går inte att definiera en känsla. Du bara rycks med.

Har din passion för racing påverkat vem du är?
Den är en del av vem jag är – jag är racing-person, det finns i mina gener. Ibland går det inte att skilja vem du är från vad du gör. Det spelar ingen roll om du är formgivare, musiker eller konstnär, du måste ge dig hän åt din passion.

Vad betyder CUPRA för dig?
SEATs känsla för racing. Passion för racing, en delad vision för bilar och tävlingsbanan och hur de påverkar och inspirerar varandra. Det är också nyfikenheten på vad som väntar runt hörnet, kommande idéer, längtan efter att utvecklas och förbättras, att gå tillbaka till ritbordet och uppfinna framtiden.

Framtidens bilteknologi kommer att kretsa kring människan, inte maskinen.

Hur tror du att racing kommer att utvecklas?
Mycket kan förändras, men inte tävlingsmomentet. Det är detsamma som det alltid har varit och kommer att förbli det. Elbilar? Det kan vara svårt för dagens racerförare att tänka sig en framtid utan bensin, men nya möjligheter dyker upp i takt med att tekniken utvecklas. Man måste börja tänka i nya banor. Hela sättet att tävla kan förändras.
Jag tror att framtidens bilteknologi kommer att kretsa kring människan, inte maskinen.

Imponerande. Det är en riktig tävlingsbil. Starka bromsar, fantastisk kurvtagning… Den perfekta bilen för mig när jag börjar köra cup. Racing har lärt mig mycket. 

MER INFORMATION

Följ oss på Twitter @Cupraracing och Instagram @cupra_racing