SE/SV

Motorsportens framtid skrivs idag.

Kan du tänka dig racingfans som interagerar med förarna på banan? Som skickar heja-meddelanden medan de kör?

Kan du tänka dig motorsport som knappt hörs, men ändå är intensiv och dramatisk, snäll mot miljön med full av passion och spänning.

Snart kommer du inte behöva använda fantasin för att njuta av motorsport på ett sätt som du aldrig sett förr. E-racing är här.

Och allt tack vare en liten mygga.

Träffa världens första helt elektriska bil i sitt slag – en tävlingsmaskin som inte behöver väsnas för att märkas. Det enda som hörs är ett lätt surrande, som en mygga, medan den accelerar från 0 till 100 km/h på 3,2 sekunder. Det är CUPRA e-Racer i ett nötskal. Resultatet av mer än 20.000 timmar av extremt noggrann design och konstruktion. Det är en tävlingsbil som inte bara är här för att stanna, utan för att skriva om motorsportens framtid.

Nu kan förare varva upp till 12.000 RPM istället för de vanliga 6.500, och ändå få maximal prestanda och acceleration innan nålen pekar på rött. Dessutom får de all relevant racingdata i realtid, tack vare den senaste teknologin. Den gör i sin tur att racingfans kan spela en mer aktiv roll, både på och utanför banan.

En ny körupplevelse och ett nytt racingreglemente är här. Säg hej till framtiden.

MER INFORMATION

Följ oss på Twitter @Cupraracing och Instagram @cupra_racing