SE/SV

Från SEAT Sport till CUPRA Racing.

Motorsportens evolution.

Framgångsrika SEAT Sport introducerades 1970. Motorsport har förändrats en hel del sedan dess. Vi också. Därför har SEAT Sport blivit CUPRA RACING. Det är en ny era inom racing och sport. Inte bara för att det är kärnan i CUPRAs värld, men också för att det är grundstenen i det vi bygger för framtiden. CUPRA Racing är synonymt med vår ambition att skapa, etablera och leda en ny vision för racing, både på och utanför banan.

CUPRA ska leda utveckligen genom att bryta med det traditionella och skapa  format och partnerskap som ger nya perspektiv på racing, men aldrig okritiskt och alltid med lust att utmana hur vi ser på framtidens tävlande. Det är inte bara en evolution, det är en revolution. Det kommer att vara möjligt eftersom vi har bestämt oss för att tänka annorlunda. Vi har 40 års erfarenhet på området och ett fantastiskt team som älskar racing. De har varit med i många mästerskap, bland annat med SEAT Leon CUP RACER i TCR-serien.

Vi följde CUPRA Racings fotspår till verkstan och skapade CUPRA e-Racer: den första elbilen i sitt slag och något helt nytt i racingvärlden.

E-Racer teknologin ledde till något helt nytt inom motorsport – E-TCR serien, världens första tävlingsreglemente för el-bilar, med start 2019.

Kort sagt, CUPRA siktar på att återuppfinna racing på alla sätt. Och vi är mycket nyfikna på vad framtiden har i sitt sköte.

MER INFORMATION

Följ oss på Twitter @Cupraracing och Instagram @cupra_racing