SE/SV

e-Racer tar sina första steg.

För många är racingbanan synonym med motorernas dunder. Men framtiden för racing handlar inte om vem som vrålar högst – den handlar om vem som har bäst prestanda och innovation. Vad skulle hända om den kraftfullaste motorn också var den tystaste? CUPRA vet att den sanna kraften kommer inifrån och vi är redo att öppna motorhuven och låta hela världen ta sig en titt.

CUPRA e-Racer, den första bilen som helst och hållet överensstämmer med E-TCR:s tekniska riktlinjer, har slutfört sitt första lopp på banan i Kroatien. Med hjälp av ett passionerat team experter på automotiva batterier från Rimac Technology testade vi e-Racer vid olika hastigheter, för att försäkra att alla fyra motorer tillhandahåller ett integrerat och kalibrerat väggrepp för bakhjulen. Medan vissa elbilar lider av problem som beror på deras avancerade system och styrinrättningar, avslutade CUPRA e-Racer sitt första försök utan några incidenter. Det här var första gången en helelektrisk CUPRA tävlingsbil körde på banan – och vårt första steg på vägen för att omdefiniera racing.

”Vår initiala osäkerhet på grund av den komplexa integrationen av de nya elsystemen gav snabbt efter för optimism när CUPRA-familjens första elbil – den första helelektriska touringracingbilen – avslutade sin invigande åktur på banan”, sa Xavier Serra, chef för teknisk utveckling på CUPRA Racing. ”Det representerar ännu ett steg mot vårt mål att omdefiniera racing och upplevelsen på racingbanan.”

 

CUPRA e-Racers framgångsrika första åktur demonstrerade inte bara den imponerande potentialen hos denna ”elmaskin”, utan det visade också för världen att elracing inte bara är en möjlighet – det är racingens framtid. Och e-Racer är här för att visa vägen.

Dessa första solida steg är bara de första av många. Alla elektroniska system går smidigt. Alla fyra motorer är korrekt kalibrerade. Men vi vet att vi är kapabla till så mycket mer. Det är därför CUPRA e-Racers nästa mål är racingbanan Castelloli, där vi kommer att fortsätta finkalibrera dess intrikata elektriska system och pressa den till sin fulla potential. Vi är övertygade om att CUPRA e-Racer kommer att vara mer än redo att ta sig an racingbanan på Circuit de Barcelona-Catalunya i den sista tävlingen i 2018 TCR Europa-serien i oktober.

För sanna älskare racingälskare är passionen för racing inte något som går att se eller höra. Det är något i ditt DNA.

MER INFORMATION

Nyfiken på fortsättningen? Följ oss på @CUPRA_Official på Instagram och @Cupra_Racing på Instagram and Twitter.