SE/SV

CUPRA för ETCR.

CUPRA formar framtiden för racing genom att ta en helt ny upplevelse till banan ETCR kommer, som namnet antyder, att bli världens första världsmästerskap i standardvagnsracing för elbilar från flera märken. Eftersom ETCR:s tekniska riktlinjer baseras på CUPRAs e-Racer kommer vår bil att sätta standarden för andra märken som vill delta i den nya tävlingen. 

Med det sagt kommer ETCR-serien att tillåta touringbilar med fyra eller fem dörrar, precis som befintliga TCR-modeller, med en växellåda med fast utväxling och bakhjulsdrift. WSC Technology, ett dotterbolag till WSC Group som utvecklade TCR, kommer att distribuera ett gemensamt leveranspaket med motor, växellåda, växelriktare och ett batteripaket med en energikapacitet på 65 kWh. Allt går att anpassa till bilar, inklusive de som byggts enligt TCR-riktlinjerna. 

För att sätta saker i perspektiv vill vi illustrera potentialen hos eldrivna touringbilar. Vi kommer att använda CUPRA e-Racer som referens. Med en topphastighet på 270 km/h, acceleration från 0 till 100 km/h på bara 3,2 sekunder och ett batteri som räcker 40 km vid full hastighet, omdefinieras kvalifikationerna för en äkta racingbil idag. Titta på filmen för att uppleva spänningen av vad som komma skall.

Vi är övertygade om att tävlingarnas framtid ligger i elmotorer – och ETCR är bara det första steget på vägen. Följ @CUPRA_Racing på Instagram för att få uppdateringar om revolutionen av motorsport och den första säsongen av ETCR som sker 2020.