SE/SV

En vinnares DNA.

CUPRA blev nyligen motorsport sponsor av Team Ducati i MotoGP världsmästerskapet. I teamet ingår två kända profiler i racingvärlden, spanjoren Jorge Lorenzo, den femte mest vinstrika spanska MotoGP-föraren genom tiderna, och Andrea Dovizioso, som vann sex lopp på fem månader under 2017. Och om du undrar vad det finns för samband mellan ett bilmärke och ett motorcykelmärke – är svaret att båda älskar att tävla.

Vi ville att Ducatiförarna skulle känna sig välkomna, så vi gav dem personliga CUPRA-hjälmar med inskriptioner om deras framgångar. Sedan bjöd vi in dem att provköra vår CUPRA tävlingsbil för första gången. CUPRA TCR, med DSG-växellåda för maximal prestanda och 350 hk motor för optimal körglädje. Casterolli-banan är främst avsedd för mc-racing men Ducatiförarna tyckte att den var toppen även när de körde på fyra hjul. Dessutom fick de sällskap av två CUPRA TCR-förare, som delade med sig av sina kunskaper. Pepe Oriola, är den yngste föraren någonsin i World Touring Car Championship och Jordi Gene tävlade i World Touring Car Championship 2005-2010. Gissa vem som vann?     

Tillsammans vill vi ta ett nytt grepp vad gäller racing. Därför slår vi våra påsar ihop. Ett team, en familj, samma racing-DNA. Tillsammans utmanar vi motorsportens status quo och kickstartar evolutionen. Det kommer att bli en spännande historia, var så säker.

MER INFORMATION

Nyfiken på fortsättningen?
Följ @CUPRA_Official på Instagram och @Cupra_Racing på Instagram och Twitter.