SE/SV

CUPRA FORMENTOR VZ5

Lanseringen i fjol av CUPRA Formentor, gav alla som är på jakt efter hög prestanda och innovativ sportighet möjlighet att få uppleva vår första helt egenutvecklade modell. Den var byggd och designad i ett enda syfte: att stå som symbol för vår starka passion för innovationer som flyttar fram gränserna. Men med denna grundläggande princip som själva kärnan i vad vi gör på CUPRA, var det bara en tidsfråga innan vi skulle ha töjt gränserna ännu mer. Det har vi gjort nu. Resultatet? CUPRA Formentor VZ5.

Delar av namnet kommer från det spanska ordet ”Veloz”, som betyder fart, medan siffran ”5” symboliserar den avancerade 5-cylindriga motorn – allt sammantaget står CUPRA Formentor VZ5 för något nytt och fräscht, både när det gäller modern teknik och design. Det här är utan tvekan det mest progressiva uttrycket för renodlad CUPRA-prestanda och exklusivitet hittills!

Vad kan du då förvänta dig av VZ5? Den kraftfullaste CUPRA:n hittills är bestyckad med en dynamisk, 5-cylindrig 2.5-litersmotor som levererar imponerande 390 hk och bjuder på det maffigaste motorbluddret i hela utbudet! VZ5 klarar 0 till 100 på snabba 4,2 sekunder, och topphastigheten ligger på 250 km/h. Dessutom levereras VZ5 med en banbrytande dubbelkopplingslåda som ger snabbare och jämnare växlingar, och med 4Drive som svarar för bästa grepp och smidighet i alla lägen.         

Körlägesväljaren ger dig möjlighet att anpassa körkänslan efter eget tycke. De många konfigurerbara, karaktärsförändrande lägena gör att du själv kan ta mer kontroll över fjädringen, styrningen och effektutvecklingen. Lägg till ett AKEBONO-bromssystem med 375 mm-skivor för överlägsen bromskraft, så förstår du att VZ5 är det perfekta valet för verkliga entusiaster.

Raffinerad design

Bilen susar fram på de maskinpolerade 20"-lättmetallfälgarna Copper som förutom att förbättra prestandan även gör uppträdandet på vägen ännu elegantare. Karossen på VZ5 är byggd för höga hastigheter och pryds av matchande detaljer i kolfiber. Denna unika CUPRA-touch, både på spoilern på sidorna och diffusorn bak, sträcker sig ända till den kopparfärgade logon av aluminium: en detalj man bara hittar på VZ5. Och med sina robusta, nydesignade stötfångare, sitt dubbla avgassystem och den kommande specialversionen med Taiga Grey-finish, har VZ5 en look som inte lämnar något övrigt att önska.

Tittar vi inne i kupén hittar vi helt nya, läderklädda ”CUPBucket”-säten som garanterar både enastående komfort och stöd i sidled. Digital Cockpit (10,25") presenterar all kördata direkt i förarens synfält. Och när det gäller uppkoppling, ger CUPRA CONNECT dig smidig fjärråtkomst till bilen var du än befinner dig. Dessutom har du tillgång till all online infotainment och navigation via den högupplösta 12”-pekskärmen så att du alltid har världen runt omkring vid dina fingertoppar.

Innovativ teknik

Till den unika designen och de många funktioner och detaljer som spränger alla gränser och tar det hela ett steg längre, ska också läggas de många halvautomatiska assistanssystem som VZ5 ger dig tillgång till. Kombinationen av bensinmotorns högoktaniga, osvikliga effekt med den senaste, mest innovativa tekniken och säkerhetsutrustningen, gör VZ5 till en helt ny värstingbil rakt igenom. Komplett med Travel Assist som genom att hålla bilen i sitt körspår svarar för avancerad körsäkerhet och skyddar dig på resan. Och både när du ska köra iväg och kommer fram till resmålet, hjälper Park Assist dig genom att smidigt styra ut och in bilen på parkeringsplatsen.

Som nyskapande, genuin CUPRA-skapelse, är Formentor VZ5 en bil du helt enkelt måsta uppleva själv för att fullt ut förstå dess enorma potential. Det här är det ultimata uttrycket för förbränningsmotorprestanda – en sann hyllning till alla ”petrolheads”. Och med en begränsad upplaga på 7.000 bilar, är också exklusiviteten garanterad.