Vårt DNA:Garage:formentor-cuv-car 2019.0.18.0 SE/SV

CUPRA Formentor

En hybridvärld tar form.

2018 presenterade sig CUPRA som mer än ett nytt och självständigt bilmärke, men även som en livsstil för de som skapar nya vägar. Exakt ett år senare, och för att fira CUPRAs första årsdag, presenterades konceptbilen CUPRA Formentor vid 2019 års Internationella bilsalong i Genève – en utmanande hybrid som är här för att omdefiniera prestandan för elektrifiering: En nytänkande körupplevelse som bjuder in oss till en ny värld där råmaterial samverkar med energi.

CUPRA Formentor är inte bara en modern vision av sportighet då den är sprungen ur CUPRAs värld. Det är den första bilen med 100% CUPRA-DNA. Förkroppsligandet av CUPRAs värderingar. Den nya standarden för framtida CUPRA-modeller i kropp och själ. Å ena sidan sammanför den mångsidigheten hos en SUV med den kompakta och sportiga designen hos en kupé. Å andra sidan behöver den inte en förbränningsmotor för att ha prestanda som en CUPRA. Den drivs med en laddningshybridmotor. Medan andra bygger elbilar på ett rationellt sätt glömmer inte CUPRA vad det är som har tagit oss så här långt: känslan av att sitta bakom ratten på en bil med hög prestanda. Adrenalin. Frihet. Kontroll.

"Tilltalande både i prestanda, teknik och estetik.” Alejandro Mesonero-Romanos, designchef

CUPRA Formentor byggdes för att förekomma framtidens teknik och design. Dess 1,5-liters TSI-motor med 245 hk minskar koldioxidutsläppen och bränsleförbrukningen. Dess 12-tums panoramanavigeringssystem har designats om för en mer uppslukande körupplevelse. Dess oändlighetkoncept för bakljuset förstärker bilens distinkta utseende bakifrån. Som CUPRAs förstfödda har den kommer den att spela en huvudroll.

Dynamisk design, närmare marken för att understryka sportighet. 

Återigen för CUPRA samman två element som inte hör ihop naturligt. Det är en värld där regler inte gäller, där en sofistikerad hybridmotor vet vad som menas med riktig prestanda. CUPRA Formentor. Konstruerad för att utmana gränser och leva upp till CUPRAs sanna natur. Med andra ord är den en påminnelse om att aldrig sluta skapa nya vägar.