2020.0.1.0 SE/SV

Stora drömmar börjar med ett fåtal entusiaster.

CUPRA firar “El Clásico”.

CUPRA presenterar denna hyllning till FC Barcelona för att fira lagets väg mot dess första ”El Clásico” 1902. Denna sanna historia om beslutsamhet, berättad av Golden Globe-vinnaren, den Barcelona-födde skådespelaren Daniel Brühl, skildrar den historiska bragden och de enastående individer som för evigt kom att förändra sportens värld.    

Vid den tiden hade Barcelona precis etablerat sig som en fotbollsklubb sedan den grundats av Joan Gamper endast ett par år tidigare. Alla var amatörer som hade det gemensamt att de älskade fotboll – de kunde bara träna när alla var lediga från sina dagliga sysslor samtidigt, och de hade ingen fast hemmaplan att spela på.

Men grundarna visade en orubblig vilja att förfina sporten. Chansen att spela i den nu legendariska matchen var en mycket tuff utmaning, men ett tillfälle man bara inte kunde missa. Vi får följa några av klubbens spelare: Joan Gamper, Vicenç Reig i Falomir och Alfons Albéniz i Jordana, och den långa väg de hade att kämpa sig fram innan de nådde huvudstaden. I täten gick deras grundare och respekterade lagkapten, Gamper, som redan var en fulländad spelare och den som satte klubbens allra första mål. Dessutom innehade han ett imponerande målrekord, både totalt och i en enskild match. Reig, som kom från den lilla byn Borriol, var å sin sida en av klubbens mest älskade spelare. Albéniz, som kom från Barcelona och var son till den berömde kompositören Isaac Albéniz, var vid tiden endast 16 år gammal. Han kom senare att bli den som grundade domarkommittéerna i Spanien och blev också den tekniska kommitténs förste ordförande.

Vägen till huvudstaden kom att bli svår. Långt hemifrån fann de sig själva spela på, inte en arena utan en hästkapplöpningsbana, ”Hipódromo de la Castellana” – fotboll var på den tiden inte alls en lika populär sport som i dag och det skulle ännu ta flera år innan den första fotbollsstadion uppfördes i Spanien. Matchen blev stenhård. En grym kamp. Men deras beslutsamhet och kärlek för sporten kom till slut att ge dem segern. FC Barcelona kunde återvända till hemstaden med stolthet.

CUPRA och FC Barcelona delar den beslutsamhet och passion som förmår förvandla drömmar till verklighet: FC Barcelonas triumfartade väg till sin första ”El Clásico”, och CUPRA:s utveckling av märkets första laddhybrid-SUV – CUPRA Formentor.

Se en hybridvärld ta form. Håll dig uppdaterad för mer nyheter om CUPRA Formentor.