Vårt DNA:CUPRA Experience :DJ Argy’s creative process 2021.7.2 SE/SV

DJ Argy

CUPRA livsstilen: Passion fördubblas när den delas.

Berätta om din passion för musik.

När jag var 15 år gick jag alltid till skivaffären. En dag kom en av dem som jobbade där fram och gav mig en CD-Rom med mjukvara för att producera musik. Efter att jag installerat den på datorn lämnade jag inte huset på en vecka. Det var starten. Nu turnerar jag jorden runt..

Beskriv din kreativa process.

Mina låtar skapas alltid i studion, oftast mycket tidigt på morgonen. Jag har nämligen inte samma sovvanor som andra artister. Min sömnrytm är mer som hos någon som jobbar på bank.

Jag skapar all musik själv. Att vara ensam är dessutom terapeutiskt och lockar fram kreativiteten i mig. Samarbeten är lite svårare och ovanliga i min typ av musik.

Men jag älskar att samarbeta med personer som bidrar med något totalt annorlunda. Därför gillar jag att jobba med sångare. De är skickliga på andra saker, men vi har samma passion. Det är fascinerande att hitta människor som är lika passionerade som jag, som lyssnar på sig själva och gillar att skapa tillsammans.

Vilken kontakt får du med publiken när du spelar?

Men magin ligger i konsten att ta publiken till en punkt där de har helt öppna sinnen och dansar till allt. Om det inte var så skulle det räcka med att sätta en spellista på shuffle. Det finns ingen knapp som skapar det tillståndet.

När det händer, så går det nästan att ta på känslan. Jag kan känna exakt vid vilket ögonblick vi får kontakt. Det finns inget bättre, inget som gör mig lika lycklig som delad passion.

Förebilder?

Jag beundrar personer som står sig över tid. Artister som  Ryuichi Sakamoto, som har gjort massor av olika sorters musik och som låter lika bra, femtio år senare. Mångsidiga, tidlösa musiker som skapar mycket är ofta mina förebilder. Tidlös musik är det jag siktar på.