Vårt DNA:CUPRA Experience :CUPRA WPT 2021.7.2 SE/SV

CUPRA + Padel = Sant

Padel är en sport som ligger CUPRA varmt om hjärtat och engagemangen ökar på alla marknader. I Sverige har CUPRA ingått partnerskap med Svenska Padelförbundet och är nu även huvudsponsor till CUPRA Swedish Padel Tour samt partner till svenska landslaget. Läs hela pressreleasen här.

CUPRA Formentor är World Padel Tours officiella bil.
Produktionen av CUPRA Formentor är igång på fabriken i Martorell. Det är den första bilen som helt och hållet är utvecklad och designad av CUPRA. Nu har World Padel Tour (WPT) valt modellen som sin officiella bil och den kommer att synas vid alla turneringar på den professionella padeltouren. Dessutom har fem spelare utsetts till CUPRA-ambassadörer med varsin specialanpassad Formentor.

Antonino Labate, CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations, och Ramón Agenjo, WPT ordförande, var med och introducerade Formentor som WPT:s officiella bil vid turneringen i Barcelona.

Under eventet sade Labate: ”Formentor är essensen av CUPRA, ett snabbt växande, ungt märke som starkt identifierar sig med padelns framgångshistoria. Vår närvaro i den här sporten gör det möjligt för oss att nå människor som delar vår passion, vilja, sportighet och en modern livsstil. Med denna nya modell siktar vi på att överträffa vårt ursprungliga mål att fördubbla försäljningen och nå nya internationella marknader. Vi vill att WPT blir en del av expansionen.”

Ramón Agenjo underströk att: ”Vi är väldigt stolta över att vara del av detta unika äventyr, sida vid sida med ett så välkänt varumärke. I det nya CUPRA-projektet ser vi samma värden och principer som inspirerat WPT sedan starten, som passionen för sport, oöverträffad kvalitet och viljan att tillfredsställa även de mest krävande kunder. CUPRA Formentor, märkets mest exklusiva modell, kunde inte hittat en bättre partner än århundradets snabbast växande professionella sporttour.”CUPRA i padelns värld 

Presentationen är del av en avtalet mellan CUPRA och WPT. Förra året blev CUPRA huvudsponsor för alla officiella WPT-tävlingar t o m 2021. Padelfans kommer kunna njuta av CUPRA Formentor vid varje match - den kommer att ha hedersplatsen bredvid planen. 

Det kommer även att synas på planen att CUPRA är del av padelvärlden. Märket har samlat ett unikt team av ambassadörer: Fernando Belasteguín, Pablo Lima, Alejandro Galán, Alejandra Salazar och Ariana Sánches. De fem ambassadörerna är bland de tio främsta padelspelarna i världen och de kommer att bära CUPRAs logga under proffstourens turneringar. ”Som alla i CUPRAs Tribe, ser jag fram emot att köra Formentor. Jag är övertygad om att denna modell är perfekt för min livsstil, eftersom den kombinerar rymligheten hos en SUV med körglädjen i en sportbil. Jag ser fram emot att köra den på Barcelonas gator,” säger Fernando Belasteguín. 

Vid slutet av förra året stärkte CUPRA sin närvaro i padelvärlden genom att bli huvudsponsor för International Padel Federation (FIP). Samarbetet har målsättningen att stödja sportens internationella expansion och professionella utveckling. 

Formentor med 100% CUPRA-DNA.

Formentor är den första bilen som är utvecklad och designad helt och hållet av CUPRA. Den nya modellen hade marknadsintroduktion i november 2020. 310PS-version kommer att finnas med upp till sju drivlinor. Plug-in hybrider lanseras under första kvartalet 2021. 

Formentor signalerar CUPRAs inträde i SUV-segmentet, vilket väntas fördubbla märkets marknadsandel i Europa under de kommande fem åren. Denna högpresterande crossover, döpt efter den berömda udden på Mallorca, kombinerar märkets DNA med den senaste teknologin, en djärv exteriör, rymlig och bekväm interiör samt avancerade motoralternativ med hög prestanda.