2019.0.12.0 SE/SV

CUPRA e-Racer rullar ut på banan

Racerbanor är för de flesta synonymt med dånande motorer och dimmor av avgaser. Framtiden på racerbanorna handlar dock sannolikt inte om vem som låter mest. Det handlar om vem som har den smartaste lösningen för att uppnå mest prestanda. I framtiden kommer de tystaste motorerna att vara de kraftfullaste. CUPRA vet var den riktiga kraften finns och vi öppnar motorhuven och låter världen ta en titt.

CUPRA e-Racer, den första bilen som byggts enligt det nya E TCR-reglementet, har framgångsrikt avslutat första testerna i kroatiska Zagreb. Tillsammans med ett erfaret team av bilbatteriexperter från Rimac Technology testades CUPRA e-Racer i olika hastigheter och körmoment för att säkerställa att alla fyra motorer ger integrerad och perfekt kalibrerad drivning. Medan vissa e-bilar lider av problem som beror på sina avancerade system, avslutade CUPRA e-Racer sin första körning utan några som helst missöden. Det här var första gången en helt elektrisk CUPRA-tävlingsbil kördes på bana – och samtidigt första steget mot framtidens racing.

"Vår inledande osäkerhet, på grund av den komplexa synkroniseringen av de nya elektriska systemen, vändes snabbt till optimism när CUPRAs första elbil – den första helt elektriska tävlingsbilen – avslutade sin första körning ", säger Xavier Serra, teknisk utvecklingschef vid CUPRA Racing. "Det här representerar ambitionen mot vårt mål att återuppfinna racing och upplevelsen på racerbanan."

CUPRA e-Racers första test visar inte bara att e-racing är möjligt – den visar även att detta är framtidens racing och att e-Racer är här för att visa vägen.

Dessa inledande steg på testbanan i Kroatien är bara de första av många. Alla elektroniska system arbetar smidigt tillsammans med de fyra motorerna som är perfekt anpassade. Vi vet att vi har mycket högre kapacitet och fortsätter därför finjustera de invecklade elsystemen vid CUPRA e-Racers nästa stopp på testbanan Castelloli Circuit, hemma i Barcelona. Vi är säkra på att CUPRA e-Racer lite senare kommer att vara än mer redo för racerbanan när den visas upp på Circuit de Barcelona-Catalunya vid finalen av 2018 TCR Europe Series i oktober.

MER INFORMATION

Nyfiken på fortsättningen? Följ oss på @CUPRA_Official på Instagram och @Cupra_Racing på Instagram and Twitter.