SE/SV

TRAKATAN för CUPRA

Design gör livet enklare.

Vad är konceptet bakom era läderväskor? Vilken är er varumärkesfilosofi?

Personligen föredrar vi en begagnad väska över en ny. Vi gillar inte den där fejkslitna effekten – vi vill att det ska vara på riktigt. Ens ägodelar berättar en historia om var man har befunnit sig i livet. Bara tiden kan göra lädervaror fulländade. Vi anser också att miljövänlighet handlar om att tillverka högkvalitativa produkter som håller länge.

På CUPRA anser vi att sofistikering innebär hög kvalitet. Håller ni med?

Lyx innebär hög kvalitet. Hög kvalitet innebär tid. Tid till efterforskningar, att hitta de bästa materialen, att designa, skapa, testa och ta fram detaljer som för produkten till en ny nivå. När tiden respekteras blir slutresultatet en högkvalitativ och sofistikerad produkt. Skulle du äta en tårta som bara stått 10 minuter i ugnen, när du vet att den rätta baktiden är 20? Tid är hantverkets kärnvärde.

På CUPRA anser vi att sofistikering och hantverk går hand i hand. Hur fungerar den här kombinationen för er?

Våra produkter är sofistikerade eftersom all vår tillverkning sker i Italien, på vår lilla TRAKATAN-verkstad i Turin. Vi väljer ut det finaste lädret och ägnar yttersta uppmärksamhet åt alla sorters detaljer, inklusive förpackningen. Allt detta är avgörande för att få en sofistikerad, högkvalitativ produkt. Du har rätt, sofistikering och hantverk bör alltid gå hand i hand.   

"Låt tiden designa din väska är vårt motto."

Vilka material använder ni i era läderväskor? Och vilka användes specifikt till CUPRAs kapselkollektion med väskor?

Vi tillverkar lädervaror, så vår specialitet är att arbeta med läder. För CUPRA utvecklade vi kopparläder, ett av varumärkets utmärkande egenskaper. Vi introducerade även en teknisk komponent som gör kapselkollektionens största väska lättare.

Vilka detaljer skulle du vilja lyfta fram från CUPRAs kapselkollektion med läderväskor?

Lädret, till exempel. På TRAKATAN-verkstaden gnuggar, skrynklar och präglar vi vegetabiliskt garvat, laminerat kopparläder. Vi vill inte ha läder som ser regelbundet och monotont ut, så vi arbetar med materialet tills vi har något speciellt och unikt. Exklusivt för CUPRA graverar vi dessutom lädret för hand med linjer som inbegriper den unika CUPRA-logotypen.

" Ens ägodelar berättar en historia om var man har befunnit sig i livet. "

Om ni måste gissa, vilka tre saker skulle en CUPRA-ägare ha inuti en sådan här väska?

Produkter från TRAKATAN blir vänner för livet – våra kunder lägger sina liv i våra väskor. Varje liv är unikt, precis som varje person är unik, så våra väskor anpassar sig till sina ägare. Allt handlar om unikhet. Våra kunder är självständiga i sina val, så det är svårt att komma på tre saker som en CUPRA-ägare skulle ha inuti en av dessa väskor.

Vilket budskap tror ni att era produkter förmedlar när de används?

Exklusivitet, sofistikering och kvalitet. Våra högkvalitativa designer för läderväskor är unika. De följer inga trender utan har sin egen stil. Sofistikering ligger i detaljerna. Med tiden, när väskan används – det är då våra kunder verkligen märker av kvaliteten. Vi tillverkar väskor som håller ett helt liv, förbättras med åren och blir en evig ”vän”.

Hur tycker ni att ert varumärke och era produkter återspeglar CUPRA-andan?

TRAKATAN är för modevärlden vad CUPRA är för bilvärlden. Två växande, moderna företag med stor potential att erbjuda högkvalitativa produkter till krävande kunder som värdesätter kvalitet och vill ha unika produkter, oavsett varumärket. Människor med personlighet, som gör självständiga val och som inte är intresserade av flyktiga trender. TRAKATAN och CUPRA delar samma värden: exklusivitet, sofistikering och kvalitet.