SE/SV

L. G. R. för CUPRA

Solglasögon för bilkörning, handgjorda för dig.


Vad är konceptet bakom L.G.R.:s skapelser?

Utforskning och äventyr är inspirationskällan bakom L.G.R solglasögon för bilkörning. Dofterna och färgerna från den italienska rivieran. En eftermiddag lagd på att läsa böcker på Muthaiga Country Club i Nairobi. Känslan av att sitta under ett acaciaträd och se tiden passera. Dessa visioner omvandlas sedan till designer.

Hur definierar ni lyx?

Sedan vi började 2008 har vårt företag vuxit och vi har nu femton anställda och tre fabriker i Italien. Men alla våra solglasögon tillverkas fortfarande för hand, en efter en. Detta engagemang för hantverket är ett uttryck för vår definition av lyx.

Vem använder L.G.R. solglasögon för bilkörning?

Vi har uppnått internationell framgång och vunnit över kändisar som Tom Cruise, Marion Cotillard, Gigi Hadid, Giorgio Armani och många fler.

Inspirerade av Africa, handgjorda i Italien. Hur kan det existera en produkt med en sådan dubbel personlighet? 

Eftersom det bygger på en sann historia. En familjeberättelse som kombinerar afrikanskt arv och italienskt hantverk. Denna dubbla personlighet är närvarande i alla aspekter av vårt varumärke och alla våra nya skapelser.

Berätta om er skapande process. 

Processen börjar med skickliga hantverkare som vet hur man tillverkar högkvalitativa, autentiska och sofistikerade produkter. Alla material bearbetas sedan enligt traditionella metoder, vilket gör alla L.G.R.-modeller unika. Acetat poleras till exempel noggrant för hand, utan lösningsmedel eller lacker, för att säkerställa en silkeslen finish.

Lätthet är ett av racingbilens attribut. Hur relaterar ni till det?

Det är vårt koncept bakom modellen Lawrence Flap. Eftersom den utvecklats speciellt för CUPRA ville vi fokusera extra på lättrörligheten.


Varifrån fick ni inspirationen till designen av Lawrence Flapl?

Vi lät oss inspireras av CUPRAs färger och sportiga själ, samtidigt som vi behöll dess kärnvärden i tankarna: exklusivitet, sofistikering och prestanda.

Vilka material använde ni till Lawrence Flap?

Vi arbetade hårt för att skapa en unik kombination av färger och material, med rostfritt stål, läder och härdat mineralglas.

Vilken är din favoritdetalj hos Lawrence Flap?

Den exklusiva kopparfärgen på skalmarna och gångjärnen. Och sidoskydden i läder.

CUPRA menar att sofistikering inte kan existera utan hantverk. Vad säger ni?

Vi säger samma sak. Här på L.G.R. vårdar vi vårt italienska arv och värderingar genom hårt arbete som utförs av riktiga människor, som har vigt sina liv åt att bli specialister på detta noggranna hantverk. Varje glasögonbåge är tillverkad för hand från början till slut med traditionella tillverkningsmetoder, för en sofistikerad och elegant design. 

Vad är det som gör Lawrence Flap solglasögon för bilkörning till ett riktigt CUPRA-original?

Glasen kommer i varianter med rött spegelglas och fotokromatiskt gult. De är de bäst anpassade glasögonen för bilkörning eftersom de garanterar bra sikt och maximalt skydd för ögonen.