SE/SV

Nya CUPRA Tavascan.

Framtiden är här nu – och den är elektrisk! Välkommen att stifta närmare bekantskap med vår kommande modell CUPRA Tavascan.


Håll dig uppdaterad genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev
Förförsäljningen drar igång 2023. 

 

Denna kraftfulla och aerodynamiska coupé-SUV har en helelektrisk drivlina och är därför utsläppsfri lokalt. Två motorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, ger bilen drivning på alla fyra hjulen och en totaleffekt på 225 kW. Ett litiumjon-batteripaket på 77 kWh, som sitter placerat i golvet, ger CUPRA TAVASCAN Concept en räckvidd på upp till 450 km.

De smäckra linjerna i designen är utformade för maximal prestanda och effektivitet. Lackeringen i effektfulla ”liquid metal” framhäver de nyansmässigt kontrasterande kolfiberdetaljerna och den snygga koppardekoren. Den belysta CUPRA-logon sitter lågt placerad, ända nere bland de aerodynamiska luftinsläppen för kylning av batteriet – en livsviktig komponent på denna konceptbil. Turbinfälgarna av lättmetall är 22" stora och även de utformade för att ge minsta möjliga luftmotstånd så att konceptbilen riktigt ska kunna glida fram.

Eftersom bilen inte har några utsläpp, har bakdiffusorn endast till uppgift att tillhandahålla effektiv aerodynamik. Samtidigt skickar den tydliga signaler om den höga prestandan.  En elegant ljuslist som sträcker sig över hela bakpartiet blir till pricken över i för den strömlinjeformade looken.

Konceptbilens interiör är en perfekt mix av stil av funktionalitet. Med former som avspeglar exteriörens aerodynamiska linjer, har CUPRA Tavascans kolfiberstruktur konstruerats så att interiören ska bli så lätt som möjligt. Kontrasterande färger, indirekt belysta av effektfull stämningsbelysning (LED), svarar för en avkopplande miljö för alla ombord i denna kraftfulla skapelse.

Kupéutrymmet, som kan anpassas efter passagerarnas behov, karakteriseras bl.a. av bekväma skålade stolar klädda i läder med 3D-struktur och försedda med integrerade högtalare med smartphone-uppkoppling.  Den vingformade instrumentpanelen inrymmer en 12,3"-display som överskådligt presenterar all information som föraren behöver. Infotainmentsystemets 13"-display kan vridas så att den är lättare att se för passageraren fram.