SE/SV

FABIKE för CUPRA

Sportigt på två hjul.

Vad är FABIKEs filosofi?

När vi började fundera på vad Fabike skulle stå för, bestämde vi att vi ville göra materialen, teknologin, formgivningen och andra fördelar från de bästa tävlingscyklarna tillgängliga för stadscyklister. Detta är en stadscykel som inte kommer att göra den mest krävande landsvägscyklisten besviken.

Vad inspirerade er att bygga dessa cyklar?

Fabikes grundare Fabio kommer från en familj av cyklister med rötter i Italien. Efter att ha bott i flera av Europas största städer, insåg han att han ville ta familjetraditionen till en ny nivå: till ett modernt koncept för cyklar som är anpassade för stadsmiljön, men med stark anknyning till cykeltävlingar.

Hur definierar du sportigt?

Idag betyder sportigt inte bara att man tävlar, utan lika mycket att man hänger med i dagens snabba tempo.

Sportigt eller stil? Eller hänger de samman, som hos CUPRA?

Våra produkter är både sportiga och stilfulla. De måste alltid komplettera varandra, som ett älskande par.

Vi tvivlar starkt på att du kommer att hitta något liknande denna cykel någon annanstans.

Vilka material använder du i cyklarna? Och i CUPRA-cykeln?

Vi använder bara de bästa materialen: kolfiber, titan och speciella aluminiumlegeringar. Allt måste matcha vår position som premiumprodukt. CUPRA bad oss om något utmanande: att göra vår produkt ännu mer unik, exklusiv och sofistikerad. Därför la vi mycket tid på att hitta den rätta kombinationen av färger och material, som koppar och äkta läder. Resultatet är häpnadsväckande.

Låg vikt och minskat luftmotstånd är fundamentalt för tävlingsbilar.
Hur kombinerar ni dessa två?

Vi ägnar mycket tid åt dem, i synnerhet vikten. De som inte är vana vid tävlingsmaskiner förstår inte alltid hur viktigt det är, även i vardagen. Därför blir de ofta förvånade när de lyfter våra cyklar.

Allt beror på materialen jag nämnde tidigare, kombinerat med andra premiumkomponenter, som att använda en drivlina i karbon istället för en traditionell kedja.

”Det finns egentligen inget att jämföra Fabike med.”

Hur hantverksmässig är produktionsprocessen?

Våra cyklar är inte färdigmonterade. Varje cykel har faktiskt 100 olika delar. Vi beställer, kollar och anpassar varenda en, den ena efter den andra, så att allt är som det ska vara. Hela processen tar cirka fyra timmar per cykel..

CUPRA lägger stor vikt vid minsta detalj, precis som ni. Vilken detalj vill du lyfta fram på CUPRA-cykeln?

Kombinationen av tävlingsstyre med hydrauliska skivbromsar och den speciella drivlinan. Tillsammans, förstås, med kolfiberramen. Jag tvivlar starkt på att du kommer att hitta något liknande denna cykel någon annanstans.

Är det en tävlingscykel för stan eller en snabb stadscykel?

Den är definitivt en snabb, unik stadscykel för människor som älskar det sportiga.

Vilket budskap tror du att bilmärket CUPRA sänder genom att ha en egen cykel?

Jag tycker att det handlar om modern sportighet. Du kommer att ha samma härliga känsla, oavsett om du kör bil eller cyklar. Jag tror att CUPRA säger att ”nu kan du röra dig med både prestanda och stil, hur du än tar dig från A till B.”

Tycker du att Fabike och era produkter matchar CUPRA?

Verkligen!

CUPRA bryter ny mark. Tycker du att ni gör det också?

Absolut. Vi har varit det första cykelmärket som vågat sälja en premiumprodukt, med topprestanda och tekniska innovationer, speciellt för stadstrafik. Det är djärvt och ändrar människors uppfattning om vad en premiumcykel för staden kan och ska vara.