Marcel Ostertag

Passion blir aldrig omodernt.

Dansen lärde mig disciplin. Det märks på mitt jobbs som modedesigner. Jag tycker att det är viktigt att fokusera på dina drömmar, även om det händer så mycket annat i livet. Jag har alltid drömt om modevärlden och satsade på den fastän jag hade ett annat jobb. Jag var bara tvungen att göra det.

Jag går genom livet med vidöppna ögon. Mycket av min inspiration kommer från det jag ser på Berlins gator. Men mode är mer inspiration, mer än passion. Du måste öva hela tiden.

" Jag skapar det jag vill, hur jag vill "

Jag ritar allting själv och är handgripligen involverad i alla projekt på ett nästan gammaldags sätt. Det är nästan som meditation för mig, vilket det inte skulle vara om jag gjorde allt på datorn.

Jag brinner verkligen för att hitta rätt material. Därför tillbringar jag mycket tid på textilmässor. Det gör stor skillnad. Bra kvalitet får inte bara kunden att se bra ut, den får henne också att må bra.

Jag också besatt av detaljer. De är viktiga för mig eftersom de gör kollektionerna tidlösa. Jag skapar inte bara för en liten nisch, vilket man kanske kan tro eftersom det bara finns ett begränsat antal plagg i varje kollektion. Jag skapar för människor som uppskattar kvalitet och omsorg om detaljer. Människor älskar att klä sig i plagg som bara ett fåtal kan ha.

Mitt jobb ger mig den största tillfredsställelsen i livet. När ett färdigt plagg kommer tillbaka från sömmerskan, så måste det vara samma känsla som en skulptör känner när hans konstverk är klart.

Jag designar, jag väljer tygerna, skapar mönstren – och ser sedan hur de samverkar och får eget liv. Det är min passion, mitt liv, min konst.