Bilar:CUPRA Modeller:CUPRA Tavascan cupra-tavascan-kr1 SE/SV
modal-image

Håll dig uppdaterad

Få senaste nytt om CUPRA genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

New CUPRA Tavascan VZ trim Tavascan blue colour with 21" alloy wheels

NYA CUPRA TAVASCAN

En ny era – vår första helt eldrivna SUV-Coupé. Lanseras 2024.

Räckvidd upp till:

547

km*

Upp till (250 kW):

340

hk*

0–100 km/h på:

5,6

sek

4-hjulsdrift med dubbla motorer

4WD

BYGG DIN EGEN CUPRA TAVASCAN

Välj den perfekta kombinationen av färg, fälgar och interiör till din nya CUPRA Tavascan. 

Färger

Fälgar

Interiör

Ny definition av prestanda

The new CUPRA Tavascan VZ tavascan blue colour charging

Ny definition av prestanda

Elektrisk

Nya CUPRA Tavascan revolutionerar körupplevelsen med fokus på frihetskänsla. En räckvidd på upp till 547 km* samt möjlighet att ladda från 0–100 km på endast 7 minuter**.

Nya CUPRA Tavascan revolutionerar körupplevelsen med fokus på frihetskänsla. En räckvidd på upp till 547 km* samt möjlighet att ladda från 0–100 km på endast 7 minuter**.

Fokusera på resan

Tack vare våra avancerade kör- och säkerhetssystem kan du koncentrera dig på det som är viktigt – vägen framför dig.

The%20CUPRA%20Tavascan%20VZ%20Tavascan%20blue%20colour%20with%20coast-to-coast%20rear%20lights

Res säkert

Travel Assist kombinerar adaptiv farthållare (ACC) och Lane Assist Plus för att hålla dig på säkert avstånd från andra förare. I kombination med filbytesassistenten Assisted Lane Change övervakar systemet din omgivning och förhindrar att du byter fil tills det är säkert att göra det.

Enkel parkering

Parkera din Tavascan med Trained Park Assist, ett system som skannar av välkända omgivningar och Remote Park Assist som gör det möjligt att utföra manövrar från din mobil, för extra trånga parkeringsfickor.

Nya drivlinor för en ny era.

Motorer med hög prestanda ger maximalt vridmoment och spänning.

Tavascan ENDURANCE

Karaktär och prestanda som är gjorda för att gå längre.

Eldriven

Automatisk 1-växlad

Batteri 77 kWh

Bakhjulsdrift

Motordata

Max. effekt

210 kW*

Elektrisk räckvidd

547 km*

Up to:

547 km*

Highlights

 • 21"-lättmetallfälgar
 • CUPRA-körlägen
 • CUPRA CONNECT GEN4
 • Skålade säten i Dark Night mikrofiber
 • 15"-navigationssystem
 • Belysta CUPRA-logotyper fram och bak
 • Travel Assist 2.6
 • Trained Park Assist och Remote Park Assist
 • Matrix LED-strålkastare
 • SENNHEISER® Sound System 12 högtalare

Tavascan VZ

För en boost av kraft och omedelbar känsla.

Eldriven

Automatisk 1-växlad

Batteri 77 kWh

4-hjulsdrift dubbla motorer

Motordata

Max. effekt

250 kW*

Elektrisk räckvidd

517 km*

General information - Acceleration (0-50 km/h)

2.4 s

Highlights

 • 21"-lättmetallfälgar
 • CUPRA-körlägen
 • CUPRA CONNECT GEN4
 • Skålade säten i Dark Night mikrofiber
 • 15"-navigationssystem
 • Belysta CUPRA-logotyper fram och bak
 • Travel Assist 2.6
 • Trained Park Assist och Remote Park Assist
 • Matrix LED-strålkastare
 • SENNHEISER® Sound System 12 högtalare

FAQs


Den exakta räckvidden för din bil varierar beroende på ett antal olika faktorer, bland annat rutt, väderförhållanden, last (passagerare + bagage), batteriets ålder och skick, tillvalsutrustning (fälgar, däck osv), användning av energidrivna system som värme, luftkonditionering och stolsvärme samt ditt körsätt. Den angivna räckvidden har beräknats enligt WLTP-standarden som föreskriver standardiserade testförhållanden som alla biltillverkare måste följa. På så sätt säkerställs att de värden som räknats fram i enlighet med denna förordning är jämförbara mellan alla bilar. Mer information hittar du på den speciella elektrifieringssidan på cupraofficial.se


Den största skillnaden ligger i förbrukningen. Kostnaden för el är vanligtvis lägre än den för bensin eller diesel. Tack vare detta kan vi köra 100 km för mindre än ca 20 sek (med reservation för prisjustering) eller till och med ladda batterierna med ett vanligt solcellssystem. Dessutom har en elbil lägre underhållskostnader än en förbränningsmotor eftersom den har färre delar, vilket innebär mindre slitage.


Du kan ladda nya CUPRA Tavascan hemma, på resan eller på resmålet. Ladda hemma med en laddbox, tex en CUPRA Charger by Elli.


Beroende på typ av laddning kan det ta från några minuter till några timmar att ladda CUPRA Tavascan. På en snabbladdningsstation kan du ladda upp till 100 km körsträcka på 7 minuter**, vilket är perfekt när du vill ta en kopp kaffe. Mer information hittar du på den speciella elektrifieringssidan på cupraofficial.se


Håll dig uppdaterad om nya CUPRA Tavascan genom att anmäla dig till vårt nyhetsmejl!

Fyll i dina uppgifter så blir du även kontaktad av din valda CUPRA Partner när vi närmar oss säljstart.

*CUPRA Tavascan är för närvarande inte tillgänglig för försäljning och inväntar homologering. Lansering är planerad under 2024.

Angivna tekniska data är endast indikativa och kan komma att ändras. Bilens tillgängliga effekt (KW) och acceleration beror alltid på batteriets laddningsnivå och temperatur. De bilder som förekommer här visas endast som illustrationer i informativt syfte och avser eventuellt inte serietillverkningen.

Bilens räckvidd med eldrift varierar beroende på en rad faktorer, t.ex. orografi över terrängen, väderförhållanden, bilens laddningsnivå (passagerare + bagage), batteriets ålder och skick, vald tillvalsutrustning (fälgar, däck ...), användning av kringutrustning som värme, luftkonditionering eller uppvärmda stolar samt körsätt. Angiven räckvidd är preliminär och har beräknats i enlighet med WLTP-bestämmelserna. Dessa anger de standardförhållanden som alla biltillverkare ska använda vid sina tester så att resultaten av de värden som framräknats med denna metod är jämförbara med varandra för alla bilar.

**Laddtiderna varierar beroende på följande faktorer: ytter- och batteritemperatur, maximal spänning för ditt laddningssystem och dess aktuella skick, samt batteriets skick och användning av annan elektrisk utrustning i bilen under laddning.